Sara Baras, The Tyets, Dee Dee Bridgewater i Paco Ibáñez, a l’Auditori de Girona el 2024

Entre gener i juny oferirà 33 propostes amb protagonistes com Triquell, Christina Rosenvinge, Núria Rial, Mazoni o Marco Mezquida

L'estudi Playmodes, dedicat a l'experimentació sonora, serà l'artista convidat de la temporada

La presentació de la temporada, aquest dimarts.

La presentació de la temporada, aquest dimarts. / Ajuntament de Girona

Alba Carmona

Alba Carmona

Sara Baras, The Tyets, Dee Dee Bridgewater, Paco Ibáñez i Triquell passaran per l’Auditori de Girona entre gener i juny. La programació del primer semestre del 2024 comptarà amb 33 propostes, que inclouen també artistes com Christina Rosenvinge, Isabelle Faust, Núria Rial, Mazoni o Marco Mezquida.

En l’àmbit de músiques modernes, la programació començarà amb l’inici de la nova gira de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, l’OMAC, el 20 de gener, i inclourà el concert de comiat de Mazoni abans d’una aturada indefinida o la presentació de Tornado, el nou treball del pianista Marco Mezquida amb Masa Kamaguchi i el banyolí Ramon Prats.

Sara Baras ha triat Girona per a l’estrena a Catalunya de Vuela, un espectacle d’homenatge a Paco de Lucía. Triquell, Laura Andrés, Valeria Castro o Christina Rosenvinge, amb un àlbum basat en la poesia de Safo de Lesbos, seran altres artistes destacats de la programació de músiques modernes, que tancarà Paco Ibáñez el 7 de juny amb la presentació d’un nou treball.

En aliança amb el Black Music Festival, l’Auditori acollirà l’única actuació a Catalunya de la noviorquesa Catherine Russell i l’estrena absoluta de la col·laboració entre Dee Dee Bridgewater i la Girona Jazz Project, mentre que el Girona A Capella hi durà Faada Freddy, pioner del hip-hop senegalès.

El cicle Descoberta inclourà propostes com els concerts de Meritxell Neddermann i Maria Jaume, o la Nit d’Avantguardes Sonores a càrrec de Xavi Lloses i Playmodes amb el Quartet Brossa.

Pel que fa a la música clàssica, l’equipament ja havia avançat tres dels grans trumfos de la temporada: el tenor Javier Camarena, Mussorgsky: Quadres d’una exposició amb l’Orquestra del Liceu i La Passió segons Sant Joan en una versió participativa amb dramatúrgia de Sergi Belbel. Ara hi suma una selecció de concerts de música de cambra amb artistes de renom, com Amandine Beyer & Gli Incogniti i, recuperant el claustre de la Catedral com a escenari, Núria Rial i la violinista Isabelle Faust.

A més, el Trio Fortuny i la companyia de dansa Mal Pelo oferiran una proposta de dansa i música al voltant de La nit transfigurada de Schönberg i la GIO Symphonia estrenarà a l’Auditori un nou programa amb peces de Rebel, Milhaud i la Júpiter de Mozart.

Com és habitual, el públic familiar també té cabuda al cartell, amb un concert de The Tyets en horari de tarda -l’actuació, a més, es retransmetrà en llengua de signes-; la preestrena del nou espectacle de Reggae per Xics, Madame Lumière o un concert simfònic amb les bandes sonores de pel·lícules de superherois de Marvel i DC a càrrec de la Franz Schubert Filharmonia.

El projecte Auditori Obert, per fer més accessible l’equipament, inclourà aquest any la proposta participativa Grans veus, amb un cor de cantaires que supera els seixanta anys, i Un matí d’orquestra amb la GIO dirigit a persones en risc d’exclusió social.

Les entrades ja estan a la venda al web de l’Auditori, excepte les de The Tyets, que sortiran aquest dimecres a les 12.

Playmodes, artista convidat de la temporada

Després de Narcís Comadira i Sol Picó, l’estudi d’investigació audiovisual Playmodes serà l’artista convidat de la temporada. El col·lectiu de la Pera, de referència internacional en el diàleg entre l’art sonor i el visual, oferirà tres propostes durant la propera temporada: la instal·lació sonora Signes, al vestíbul; el taller educatiu Sonògraf per al públic escolar i Forms, una actuació multimèdia amb el Quartet Brossa que orbita al voltant de la «sonificació de la imatge» i d’una «partitura gràfica», segons han detallat dos dels integrants de l’estudi.