Mazoni anuncia una "aturada indefinida" i un concert especial a l'Auditori

El bisbalenc, que ja avança que tornarà «segur», serà un dels noms més destacats de la desena edició del festival Neu!

Mazoni, en una imatge promocional.

Mazoni, en una imatge promocional. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Mazoni anuncia una aturada indefinida, un «temps mort», com el defineix ell mateix, per «descansar i agafar forces». Jaume Pla ja avança que «en cap cas és un comiat definitiu», sinó una «pausa per oxigenar», perquè tornarà «segur». «Vull ser honest i deixar clar que sé segur que tornaré», subratlla el músic bisbalenc. Abans d'aquesta pausa, oferirà dos concerts especials: un a l'Auditori de Girona, el 26 de gener, dins el festival Neu!, i el 24 de febrer a la sala Apolo de Barcelona. Aquestes dues úniques cites del 2024 serviran, a més, per tancar la gira de celebració dels seus vint anys de carrera, en què Pla actua acompanyat pels músics Natán Arbó i Adrià Bravo.

El concert de Mazoni serà una de les cites més destacades de la desena edició del festival Neu! de Girona, que se celebrarà del 26 de novembre al 28 de gener, amb una vintena de propostes d'artistes com Pau Vallvé, Cala Vento o Mujeres i la segona edició del Neu! Pro, una trobada per a la indústria musical.

«Vam viure sis edicions com a festival 100% autogestionat, n'hem passat dues marcades per la covid i ara estem consolidant el creixement de les darreres edicions», assenyala el director del certamen, Xebi Salvatella.

La cita arrencarà el 26 de novembre al Teatre Municipal amb un concert de Pau Vallvé que frega el ple i, abans d'acabar l'any, també portarà Anna Andreu a La Volta de Sant Narcís, acollirà l'estrena del primer disc en català d'Smoking Bambino i l'actuació de Cala Vento a La Mirona de Salt.

L'activitat es reprendrà passades les festes de Nadal amb la presentació del documental Tu piel es la galaxia de Jose Domingo al Cinema Truffaut, l'actuació de Tom Hagan a El Foment, i el ja clàssic Ultrashow de Miguel Noguera a La Planeta.

El 20 de gener arribarà La Gran Nit del NEU!, el format original del festival amb una nit d'actuacions a La Mirona, amb Mujeres, Núria Graham, Carmen 113, Yawners, Ciutat i Jordi Serradell.

També destaca la doble jornada prevista pel 26 de gener: per una banda, la segona edició del Neu! Pro a La Mercè, amb ponències, taules rodones, tastets musicals i pòdcasts, i el concert de Mazoni a l'Auditori.

La traca final del festival serà un concert de Dan Peralbo i El Comboi, l'espectacle A Beginning al Municipal i una matinal familiar a La Mercè, diumenge 28 de gener, amb l'Orchestra Fireluche, l'espectacle Absurd del Circ Vermut i l'actuació de Joan Colomo, on sota el nom Fàbrica de Hits convidarà petits i grans a implicar-se en la creació d'una cançó.

Segell discogràfic Neu!

El segell discogràfic sorgit a partir del festival amplia els seus projectes i té a l'agenda la producció del nou àlbum dels banyolins Eli Rodríguez, després de la producció i publicació dels treballs de Gáldrick i de Xebi SF.

A més, durant l'any vinent treballarà en la creació del seu propi estudi de gravació.