La Fundació Mascort exposa a Torroella més d'un centenar de làmines d'ocells i mamífers marins

La mostra a la Casa Galibern suposa l'inici de la col·laboració amb la Fundació Philippe Cousteau

Alba Carmona

Alba Carmona

Més d'un centenar de làmines d'ocells i mamífers marins i una selecció dedicada als ocells més bells del món, dibuixades per il·lustradors científics reconeguts, formen la nova exposició de la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí. Fins al 14 d'abril, la Casa Galibern acull El mar a l'horitzó, una tria de làmines originals amb imatges d'ocells marins, com ara els albatros o els peletrells, i de mamífers com per exemple les balenes, els dofins o les foques, espècies que tenen un paper vital en els ecosistemes marins, però que estan amenaçades per la contaminació, la sobrepesca o la degradació dels seus hàbitats naturals.

Comissariada pels ornitòlegs Jordi Sargatal i Josep del Hoyo, l'exposició s'emmarca en el compromís de col·laboració de la Fundació Mascort amb la Fundació Philippe Cousteau, dins el projecte de la institució de tenir la seu a l'Estartit i fer-ne un centre científic, cultural i educatiu per preservar els oceans per a les generacions futures.

La mostra destaca la importància de les espècies representades en els ecosistemes i aborda la necessitat crítica de conservació per garantir la supervivència del planeta. A més, inclou una selecció de 85 làmines dels ocells més bonics del món que en subratlla la diversitat, amb l’atenció posada no només en l'elegància i els colors de les aus, sinó també en la raresa i la singularitat.

Les làmines originals que s'exposen a Torroella van il·lustrar les dues obres insígnies de Lynx Edicions, el Handbook of the Birds of the World i el Handbook of the Mammals of the World. L'editorial Lynx va ser fundada l'any 1989 per Ramon Mascort Amigó, també fundador i president de la Fundació Mascort, juntament amb els comissaris de la mostra, el zoòleg Jordi Sargatal Vicens i el metge Josep del Hoyo Calduch, director de l'editorial des dels seus inicis. Ambdós són també membres del patronat de la Fundació Mascort.