El DesembrEnDansa diu adéu a ritme de Lindy Hop

La Plaça de l’Església i el Teatre l’Ateneu de Celrà acullen les darreres activitats de la programació amb una masterclass, música, espectacle i dansa

Concert i ballada de Lindy Hop a la Plaça de l’Església, amb música de The Shiny Steps.

Concert i ballada de Lindy Hop a la Plaça de l’Església, amb música de The Shiny Steps. / Aniol Resclosa

DdG

Han estat tres dies de moviment, tres dies en els quals el municipi de Celrà ha acollit un cicle de dansa en el qual l’exhibició, la formació i la creació han estat protagonistes, cadascuna d’una manera única i particular. La jornada, que va començar el darrer divendres 16, ha tancat avui amb una programació que ha engegat motors a les 11 h del matí amb una masterclass de Lindy Hop, a la plaça de l’Església, i s'ha donat per finalitzada a les 18 h amb Paisatge. Estudi #1, un espectacle a càrrec de la Cia. Crea Moviment, al Teatre l’Ateneu de Celrà.

Les activitats, organitzades per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Celrà i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i L’Animal a l’esquena, s’han dut a terme a diferents localitzacions del poble, com la plaça de l’Església, El Teatre Ateneu de Celrà, L’animal a l’esquena (Mas Espolla), l’Escola Municipal de Dansa i el Pavelló de les Piscines. El projecte, basat en l’espectacle, ha constat també de tallers instruïts per professionals de diferents disciplines, en els que han pogut participar joves i adults.

Albert Vallverdú ha estat l’encarregat de posar Celrà en moviment durant l’últim dia del cicle. Ahir, l’arquitecte, músic i ballarí, ha ofert una sessió de Lindy Hop a les 11 h del matí perquè el públic es pogués familiaritzar amb la dansa abans que el grup The Shiny Steps posés els peus a la Plaça de l’Església. La banda, composta per tres membres, va oferir un concert que va acompanyar durant una hora les parelles que es van atrevir a demostrar el que havien après uns minuts abans.

Seguidament, ha estat el torn de Marc Fernández i Noé Ferey, qui han aterrat a la plaça a les 13 h per oferir la seva obra Ior- Duet, una peça de petit format de 15 minuts de durada en el que la dansa contemporània i el llenguatge corporal agafen força per explicar una història.

Per acabar, el DesembrEnDansa ha ofert un espectacle participatiu dirigit als més petits de la família. I és que a les sis de la tarda, la Cia. Crea Moviment ha obert les portes del Teatre l’Ateneu de Celrà amb Paisatge. Estudi #1 perquè el públic pogués gaudir i formar part d’una experiència en què la dansa, i també la música, no són les úniques protagonistes.