Alumnes de l’institut Santiago Sobrequés de Girona dissenyen la novena campanya Nadal al Museu

Els alumnes han ideat i creat el cartell i un llibre-joc personalitzat per cada un dels 26 equipaments gironins de la xarxa

La presentació de la campanya, aquest dimarts.

La presentació de la campanya, aquest dimarts. / Diputació de Girona

DdG

Alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés de Girona han dissenyat la novena edició de la campanya Nadal al Museu dels museus gironins, que s’allargarà fins al 7 de gener. Els alumnes han ideat i creat el cartell de la campanya, han dissenyat un llibre-joc personalitzat per cada un dels 26 museus de la Xarxa i un obsequi per als infants participants, amb 26 models diferents d’adhesius.

Enguany, i repetint l’èxit de l’edició anterior, la campanya conjunta de Nadal al Museu s’ha fet a manera de projecte educatiu i de cocreació amb els alumnes de batxillerat artístic de l’INS Santiago Sobrequés. Tant el disseny com la conceptualització i l’execució han estat fruit d’un procés de treball que es va iniciar el 5 de setembre i que ha finalitzat amb l'inici de la campanya, el 6 de desembre.  El cartell guanyador, seleccionat pels professors i els alumnes, és obra de Laia Cicres i Natalia Armijo. 

A més de la proposta lliure de visita a la col·lecció permanent dels museus amb el llibre-joc de la campanya, com ja és tradició als museus del territori, els infants que els visitin podran gaudir de diferents tallers i activitats educatives. Els 26 museus que conformen la Xarxa ofereixen una àmplia oferta d’activitats familiars programades amb motiu de les vacances de Nadal: tallers infantils, casals de Nadal, pessebres, jocs d’escapada (scape rooms), recerca de caganers amagats, audicions de música, elaboració de fanalets de Reis, postals de Nadal o recitals de contes de Nadal, entre d’altres. D’aquesta manera, es pretén que els museus entrin dins l’imaginari familiar com un espai obert, lúdic, amable i acollidor, per descobrir durant el període nadalenc el patrimoni i les tradicions locals. 

Tota la programació d’activitats de Nadal dels 26 museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona es pot consultar al web https://www.nadalalmuseu.com, on també hi ha disponible informació de tallers en línia vinculats al patrimoni dels museus destinats al públic infantil i jove. Per exemple, els tallers de baldufes de papiroflèxia, de salaó d’anxova, de monjo copista, de fang, de titella, d’art en primera persona o «Alice Guy, la primera directora de cinema», entre d’altres.