Destino publicarà el 20 de març 'Un cor furtiu', de Xavier Pla, la biografia de Josep Pla

El relat revisa documents i testimonis per aclarir aspectes obscurs de la vida de l'escriptor empordanès

El volum 'Un cor furtiu. Vida de Josep Pla', de Xavier Pla

El volum 'Un cor furtiu. Vida de Josep Pla', de Xavier Pla / Ed. Destino

ACN

Destino publicarà el 20 de març 'Un cor furtiu. Vida de Josep Pla', un relat que busca fer l'aproximació " més completa i més incisiva" de l'escriptor empordanès explicada per Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla. El llibre revisa documents i testimonis per aclarir alguns dels aspectes obscurs de la vida de Pla i donar-ne a conèixer episodis fins ara desconeguts, des de les seves amistats, passant per les relacions polítiques o amoroses i l’espionatge i el contraespionatge. L'edició en castellà de la mà de Destino arribarà a les llibreries al maig.

Xavier Pla (Girona, 1966) és professor de Literatura Catalana Contemporània de la Universitat de Girona, on dirigeix la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme. Es va doctorar en literatura comparada a la Université de Paris Sorbonne (Paris-IV) l’any 1996. Ha publicat els llibres 'Josep Pla, ficció autobiográfica i veritat literària' (1997), 'Simenon i la connexió catalana' (2007) i 'El soldat de Baltimore. Assaigs sobre literatura i realitat en temps d’autoficció' (2022).

Els últims anys ha publicat estudis sobre Josep Pla, Eugeni d’Ors, Eugeni Xammar, Blai Bonet, Joan Sales, Mercè Rodoreda o Prudenci Bertrana, i ha editat volums col·lectius sobre figures com Marcel Proust, Jorge Semprún o Claudio Magris.

El 2014 va editar i prologar 'La vida lenta. Notes per a tres diaris' (Destino), un llibre inèdit que recull les anotacions de Josep Pla els anys 1956, 1957 i 1964. El 2015 va rebre el Premi Nacional de Cultura "per la seva tasca de recerca i la seva mirada acadèmica a la creació d'un dels grans autors de la literatura catalana de tots els temps".