Temporada Alta torna a Iberoamèrica amb trenta espectacles

La dotzena edició se celebrarà del 30 de gener al 2 de març i el festival gironí hi portarà tres produccions catalanes 

Una escena de «En mitad de tanto fuego».

Una escena de «En mitad de tanto fuego». / David Ruano

Alba Carmona

Alba Carmona

El festival Temporada Alta torna la setmana vinent a Iberoamèrica amb la dotzena del certamen, que se celebrarà a l’Argentina, l’Uruguai i el Perú entre el 30 de gener i el 2 de març. El certamen gironí ha programat a les tres capitals llatinoamericanes trenta propostes de teatre, dansa i creació contemporània amb companyies de Colòmbia, Espanya, França, Itàlia, Japó, Mèxic i Xile, a banda de les companyies locals, així com tres produccions catalanes amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. 

Les propostes catalanes programades parlen del desig, el dolor i la soledat, inspirant-se en mites clàssics o figures icòniques de la literatura.

Es tracta de En mitad de tanto fuego, escrita per Alberto Conejero i dirigida pel lloretenc Xavier Albertí, es podrà veure els dies 10 i 11 de febrer a Buenos Aires, 16 i 17 de febrer a Montevideo, i 19 i 20 de febrer a Lima. Protagonitzada per Ruben de Eguia, és tant un cant de guerra com una oratòria per a les víctimes a través del personatge de Patrocle, company d’armes d’Aquiles, i inspirat en la Ilíada d’Homer.

Per la seva banda, Pablo Macho escriu, codirigeix i protagonitza A fuego, una autoficció satírica i metateatral on l’autor fa servir el personatge d’Eróstrato, un pastor de l’antiga Grècia, per riure i reflexionar sobre el narcisisme. La peça es podrà veure els dies 9 i 10 de febrer a Buenos Aires, 13 i 14 de febrer a Montevideo, i 18 de febrer a Lima.

A més, Mel Salvatierra portarà Las penas del joven Werther els dies 8 i 9 de febrer a Buenos Aires, 11 i 12 de febrer a Montevideo i el 16 de febrer a Lima. La peça és un monòleg escrit i dirigit per Miquel Mas Fiol a partir de l’obra de Goethe per parlar del dolor que ens genera el rebuig.

Finalment, la sala Timbre 4 de Buenos Aires torna a apostar pel Torneo de Dramaturgia Transatlántico, que arriba a la seva dotzena edició i continua enfrontant autors catalans i balears amb autors argentins. Hi participaran el finalista Sergio Baos i la guanyadora Lali Álvarez de l’última edició catalana.