Els 120 artistes dels vint anys de la Fundació Valvi, reunits en una exposició

L’exposició ocupa tota la planta baixa de la Casa de Cultura de Girona, inclosa l’antiga biblioteca 

Alba Carmona

Alba Carmona

La Fundació Valvi celebra dues dècades d’existència reunint els 120 artistes que han exposat a les seves sales en una gran exposició col·lectiva a la Casa de Cultura de Girona. La mostra, per a la qual s’obre l’antiga biblioteca de la Casa de Cultura, inclou 130 obres de 122 artistes, dels quals més d’un centenar són de les comarques gironines i quinze estan establerts a l’estranger. 

Creadors com Josep Albertí, Pau Baena, Lluís Bosch Martí, Assumpció Mateu, Xicu Cabanyes, Pep Camps, Mercè Huerta o Francesc Torres-Monsó tenen obra representada a l’exposició, que es podrà visitar fins al 2 de març.  A les sales d’exposicions de la planta baixa s’hi poden veure obres de pintura i escultura, i en un dels espais de l’antiga biblioteca, obres de fotografia, dibuix i gravat, i també alguna escultura. 

120 artistes. Fons d’art de la Fundació Valvi és el punt de partida per celebrar aquesta efemèride amb un seguit d’activitats que tindran lloc al llarg de l’any. Se n’ha editat un catàleg, que es presentarà el 27 de febrer a la seu de l'entitat.

A la inauguració, celebrada aquest dimarts, hi han assistit més de noranta artistes, a més del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; el subdelegat del Govern espanyol, Albert Bramon; la delegada de la Generalitat, Laia Canyigueral o l’alcalde de Girona, Lluc Salellas. 

Tota mena de creadors

Des que la Fundació Valvi va obrir el març del 2004, sota el nom de Studium -centrada en l’esport, l’ecologisme i la cultura- i fins al març del 2024, la Fundació Valvi ha acollit 120 exposicions tant d’artistes consagrats com emergents. 

En aquestes dues dècades, la fundació que dirigeix Maguí Noguer ha programat 14 exposicions antològiques dedicades a artistes traspassats, com Domènech Fita, Josep Niebla o Isidre Vicens; 28 exposicions retrospectives d’artistes amb una trajectòria de més de mig segle i 36 exposicions de memòria personal. També 17 del cicle Joves Talents, dedicat a promocionar figures emergents; 17 del cicle Duets, cinc del cicle Noves Mirades, que acull artistes multidisciplinaris, i tres més de col·lectives o documentals amb la col·laboració de les institucions.