L'Ateneu 24 de Juny obre l'any amb l'Anticongelant

Inclou cinc concerts eclèctics, dels quals dos són estrena a Girona

El duet Arar, en una imatge d'arxiu.

El duet Arar, en una imatge d'arxiu. / Aniol Resclosa

Alba Carmona

Alba Carmona

L’Ateneu 24 de Juny enceta l’any amb l’Anticongelant, un cicle de cinc concerts eclèctics, dels quals dos són estrenes a Girona. Els concerts es faran els dissabtes a les 8 del vespre del 27 de gener al 24 de febrer, tots amb taquilla inversa.  

El cicle comença aquest dissabte amb els bagencs La Prima Vera, una banda musicalment avantguardista i amb to feminista, entre el pop i el mestissatge. Serà la seva primera vegada a Girona, amb la gira Por mis santos ovarios. 

Dissabte 3 de febrer serà el torn de la nord-americana Weezy Ford, que es mou entre el garage rock i el bedroom pop. A l’Ateneu presentarà el seu nou àlbum In the movement en format banda, amb un quartet de bateria, guitarra, baix i amb la Louisa Ford al teclat, guitarra i veu.

El dissabte 10 de febrer l’Anticongelant acull un concert del Black Music Festival amb els gironins Howlin’ Dogs, amb Smoking Bambino al capdavant, i el seu projecte entorn de les cançons de treball de la comunitat afroamericana. 

El cicle continua el 17 amb el trio del Vallès Zesc, amb un so entre el garatge de muntanya i el pop de guitarres esmolades, teclats sintetitzats i reverberació sorollosa.

El duet Arar, format per la gironina Maria Cruz i la barcelonina Marina Tomàs, tancarà el cicle el 24 amb la seva música intimista i un format que fusiona corda, vent, fusta i veus.