La soprano Arianna Savall enregistra la versió del Cant de la Sibil·la de la catedral

Juntament amb Petter Udland Johansen i Hirundo Maris l'interpreta al seu darrer treball

Arianna Savall i Petter Udland Johansen.

Arianna Savall i Petter Udland Johansen. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

La soprano Arianna Savall i Petter Udland Johansen, conjuntament amb la formació Hirundo Maris i acompanyats per l’Ensemble Vocal de Saint Maurice, han enregistrat la versió del Cant de la Sibil·la de la catedral de Girona. El disc El cant de la Sibil·la – Draumkvedet (Carpe Diem Records, 2023) està centrat en dues peces medievals que han perdurat fins als nostres dies: a més del cant profètic que es canta per Nadal als Països Catalans, inclou el Draumkvedet, una balada noruega que també es coneix com La balada del somni.

Enregistrat el maig passat a l’església catòlica de Magden, a Suïssa, l’àlbum inclou dues versions del Cant de la Sibil·la, escollides amb l’assessorament de la musicòloga Maricarmen Gómez Muntané, especialista en la peça. 

Per una banda, la formació ha triat la primera Sibil·la, escrita el 1415, trobada a la catedral de Barcelona i cantada en català. L’altra Sibil·la que s’ha escollit és la de Girona, escrita el 1550, però que es cantava des de molts anys abans. 

Pel que fa al Draumkvedet, també prové de l’Edat Mitjana i representa un viatge a través d’un somni, durant les dotze nits entre la nit de Nadal i la de Reis. La nova música coral i instrumental d’aquesta versió ha estat composta exclusivament per Petter Udland Johansen, membre destacat del grup Hirundo Maris.