'Segundo premio', el film d'Isaki Lacuesta sobre Los Planetas, competirà al Festival de Màlaga

Les noves pel·lícules de David Trueba i Celia Rico es programen a la secció oficial a concurs del certamen

Un moment de la pel·lícula 'Segundo Premio', sobre la història de Los Planetas

Un moment de la pel·lícula 'Segundo Premio', sobre la història de Los Planetas / La Terraza Films

ACN

 'Segundo premio', la pel·lícula d'Isaki Lacuesta inspirada en la història de Los Planetas, competirà a la secció oficial del 27è Festival de Málaga. Així ho ha anunciat el certamen en una avançament a la premsa aquest dimarts, on també detalla que el director català ha dirigit el film acompanyat de Pol Rodríguez. El certamen també ha programat a la secció oficial a concurs les noves pel·lícules de David Trueba, 'El hombre bueno', i el segon llargmetratge amb coproducció catalana de Celia Rico, 'Los pequeños amores'. El festival tindrà lloc de l'1 al 10 de març.

Isaki Lacuesta torna a la direcció amb 'Segundo premio', amb l'ajuda de Pol Rodríguez. La pel·lícula se situa a finals dels anys 90 en una Granada en plena efervescència artística i cultural, un moment en què un grup de música indie està a punt de canviar l'escena musical a Espanya. Just abans de la publicació de l'àlbum, el grup viu el seu moment més delicat. El baixista i el bateria han abandonat el grup i només queden el cantant i el guitarrista. Aquest últim, però, es troba immers en un perillós espiral autodestructiu del que sembla difícil que pugui sortir-ne.

La responsabilitat de la supervivència de la banda recau en el cantant, Jota, que haurà d'enfrontar-se a les reticències de la discogràfica i iniciar un moment complicat del procés d'escriptura i gravació d'un tercer disc, que pot consolidar el grup o destruir-lo per sempre.

Es tracta d'una producció de La Terraza Films, Áralan Films, Ikiru Films, Bteam Prods, Sideral Cinema, Los Ilusos Films i Toxicosmos AIE.

'Segundo premio' és un film que s'inspira en la història de Los Planetas, la banda pionera de l'indie a l'Estat. Segons va avançar l'ACN, la pel·lícula s'emplaça a Granada en un "moment complicat" de la banda, a finals dels anys 90, previ a la publicació d'un dels seus grans àlbums, 'Una semana en el motor de un autobús'.

Isaki Lacuesta i Fernando Navarro firmen el guió d'aquesta cinta, protagonitzada per Daniel Ibáñez, Cristalino, Stéphanie Magnin, Mafo, Chesco Ruiz i Edu Rejón.

'El hombre bueno'

El director i escriptor David Trueba torna a Màlaga amb la seva última producció, amb un repartiment format per Jorge Sanz, Macarena Sanz i Vito Sanz. Vera (Macarena Sanz), Juan (Vito Sanz) i la seva filla Manuela viatgen a Mallorca per passar uns dies en una casa davant del mar de l'Alonso, antic company de feina del Juan. La parella espera que els ajudi a encarar la seva separació.

'Los pequeños amores'

Celia Rico Clavellino dirigeix i firma el guió de la producció d'Arcadia Motion Pictures amb Viracocha Films i Noodles Productions. El repartiment del llargmetratge està format per María Vázquez, Adriana Ozores i Aimar Vega i explica la història de la Teresa, que canvia les seves vacances per ajudar la seva mare, que ha tingut un accident. Passaran l'estiu juntes i sorgiran de nou conflictes dels temes més trivials, però renovarà la relació entre elles. Es tracta de la nova pel·lícula després de l'exitosa 'Viaje al cuarto de una madre', la seva òpera prima.