Triquell, Les Que Faltaband i Ryna DJ, a la 'Santa Gresca' del festival Ítaca a l'Escala

La vetllada a la platja de Riells, amb entrada gratuïta, donarà el tret de sortida a la programació de la 12a edició

Presentació de 'La Santa Gresca' a l'Escala

Presentació de 'La Santa Gresca' a l'Escala / Festival Ítaca

ACN

Triquell, Les Que Faltaband i Ryna DJ actuaran a la 'Santa Gresca' del festival Ítaca a l'Escala. Una vetllada que, enguany, tornarà a ser amb entrada gratuïta a la platja de Riells. Així, el festival consolida l'escenari que va estrenar l'any passat. Coincidint amb Setmana Santa, la 'Santa Gresca' serà el dissabte 30 de març a partir de dos quarts de deu de la nit i donarà el tret de sortida a la programació de la 12a edició de l'Ítaca. Encapçala el cartell Triquell, un dels noms més coneguts de la nova fornada de músics catalans que es va donar a conèixer a través del programa de talent de TV3 Eufòria. Compartirà escenari amb una de les propostes més festives del moment, Les Que Faltaband, i amb la DJ figuerenca Ryna DJ.

Després de la seva enèrgica actuació de l'any passat a l'Estartit, el barceloní Cesc Fuentes Triquell torna al festival per repassar el seu disc debut 'Entre fluids' i el nou EP que acaba de publicar 'Fomo'. Des de l'adolescència, la música ha estat el motor vital de Triquell, una passió que ha anat professionalitzant, convertint-se en el compositor, intèrpret i productor que és avui, amb una proposta que es mou entre el pop, el rock i la música urbana.

L'acompanyarà a l'escenari una de les propostes més festives del moment: Les Que Faltaband, la jove banda de versions formada per vuit noies que ofereixen un espectacle potent i reivindicatiu. La posada en escena combina la música, la dansa i altres elements artístics i, tal com el seu nom indica, donen veu i visibilitat a la presència femenina sobre l'escenari.

Les Que Faltaband seran a l'Escala per fer entendre per què són en boca de tothom, amb un repertori íntegrament femení, demostrant que les dones també fan música festiva, amb un espectacle ple de hits, des de ritmes llatins, pop-rock dels vuitanta, fins als temes més actuals.

I per acabar d'adobar la vetllada a la platja de Riells, tampoc hi faltarà una de les DJ del moment: Ryna DJ. Amb denominació empordanesa la punxadiscos figuerenca amanirà la vetllada amb una de les seves sessions eclèctiques i ballables.

Incògnites per desvetllar

L'Ítaca ja ha engegat el compte enrere per presentar la totalitat de la programació de la que serà la dotzena edició. L'Ítaca Sant Joan 2024, la cita més multitudinària del festival a la platja de l'Estartit, ja ha completat el 35% de l'aforament.

El dissabte 22 de juny, la festa comptarà amb els cartaginesos Arde Bogotá (que oferiran l'únic concert de l'estiu a Catalunya), els empordanesos Cala Vento (que presentaran el seu nou disc 'Casa Linda') i la presentació de l'aclamat àlbum 'Gràcies per venir' de La Ludwig Band de la mà d'una sessió de Ryna DJ i un altre cap de cartell que encara s'ha de fer públic.

L'endemà desembarcarà a la platja de l'Estartit el trident de l'urban català (The Tyets, Mushka i Julieta), juntament amb el "pop bailongu" dels emergents Classe B i una de les incendiàries sessions de la DJ Trapella per la nit de la gran revetlla de Sant Joan del país.

El festival manté "preus anticrisi": 25 euros pel dissabte 22 de juny i 22 euros per la Gran Nit de la Revetlla.