Joves talents del cinema, reunits en una trobada internacional a Olot

La Faberllull acull una residència amb una dotzena de participants per rodar un curtmetratge a la Garrotxa

Alba Carmona

Alba Carmona

Una dotzena de joves promeses del cinema provinents de Catalunya, però també del Brasil, Geòrgia i Sud-àfrica participen fins al 14 de febrer en una residència internacional a la Faberllull d’Olot, la Hackató. Els joves, que tenen entre 18 i 30 anys, es dediquen a les diferents branques del cinema com la direcció, la direcció de fotografia, la producció o la interpretació i estan rodant un curtmetratge a la Garrotxa. 

L’objectiu de la trobada, impulsada per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració d’El Modern, Centre Audiovisual i Digital de Girona, és connectar cineastes catalans amb cineastes d’arreu del món que es troben en vies de professionalització, que treballaran conjuntament en la gravació i muntatge d’un curt que després es presentarà a diferents festivals internacionals. 

Entre els participants catalans hi ha la directora i guionista gironina Paula Comas (El vent és això, Resilients), que exerceix de comissària de la Hackató; l’actor olotí Pol Toro (Un segundo bajo la arena) i Lluís Arruga, músic i actor en sèries com Moebius o Merlí: Sapere aude. 

Els residents van arribar la setmana passada a la residència Faber i van començar les activitats grupals amb dues classes magistrals. La coordinadora de rodatges i professora universitària Mouly Molist els va fer treballar amb els aspectes clau a tenir en compte a l'hora de fer la preproducció d'un film i la muntadora de cinema Ana Pfaff va treballar amb ells els conceptes més importants de la postproducció. 

Entre ahir i aquest dimecres han estat rodant, i demà es traslladaran a les instal·lacions del Modern de Girona per començar la postproducció del metratge, una tasca que els ocuparà durant cinc dies. El colofó final de l'estada serà el dimarts 13 de febrer, amb el visionat final del curtmetratge també al Modern.