El Recòndit portarà Xavi Sarrià i _juno als pobles petits del Pla de l’Estany

Programa de març a juliol vint artistes com Ferran Palau, La Ludwig Band, Enric Montefusco o Renaldo & Clara 

El Recòndit: de festival a programació estable

Joan Miquel Oliver al castell d'Esponellà, l'any passat.

Joan Miquel Oliver al castell d'Esponellà, l'any passat. / Xevi Planas

Alba Carmona

Alba Carmona

Xavi Sarrià, _juno, La Ludwig Band, Marina Rossell, Renaldo & Clara o Ferran Palau són alguns dels artistes que passaran per la quarta edició del Recòndit. El cicle programa vint artistes entre març i juliol als set municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany. 

I és que el projecte, nascut com a festival, va fer un gir l’any passat i va reunir més de 4.500 espectadors amb un format que busca consolidar-se com a cicle estable per contribuir a fer que els municipis petits del Pla de l’Estany comptin amb una programació cultural equiparable a la de qualsevol gran ciutat. Camós, Crespià, Esponellà, Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls són els pobles que acolliran una programació musical regular durant cinc mesos de la mà de la promotora gironina La Tornada.

Pel que fa al cartell, l’encapçalen dos comiats. El de Xavi Sarrià, que ha anunciat una aturada indefinida després de vint anys al capdavant d’Obrint Pas i set més en solitari i la gira de comiat, que ja ha exhaurit les més de 2.000 entrades disponibles per a l’últim concert a Barcelona, passarà per Sant Miquel de Campmajor el 24 de maig. També dirà adeu Cesk Freixas, que celebra dues dècades de carrera amb una última gira abans de deixar els escenaris indefinidament i serà l’encarregat d’obrir el Recòndit el 23 de març a Serinyà.

Qui torna després de dos anys d’aturada és Ferran Palau, que farà a Esponellà un dels primers concerts de presentació del nou disc. També a Esponellà s’hi viurà un dels concerts més esperats d’aquesta edició amb _juno, el projecte liderat per la cantant Zahara i Martí Perarnau IV, que de moment no han anunciat cap altre concert a Catalunya per a aquest 2024.

La programació també reunirà alguns dels artistes del moment, com La Ludwig Band o Renaldo & Clara, flamant guanyadora del Premi Enderrock a millor disc de l’any. 

Judit Neddermann, Andrea Motis, Marina Rossell o Guillem Roma actuaran a la comarca dins la programació del cicle, que també comptarà amb Gemma Humet amb el seu nou espectacle, Miralls, dirigit de Lluís Danés; Enric Montefusco, que aquest any ha anunciat el retorn d’Standstill però continuarà girant paral·lelament en solitari o Joan Garriga.

El cartell del Recòndit també inclou artistes emergents com Mama Dousha, Roger Padrós, Sara Roy, Gessamí Boada o Reïna.

Tots els concerts es faran a l’aire lliure i en espais naturals o patrimonials.