La Brava! de la Bisbal dedica un cap de setmana als nous formats artístics

La Brava Arts Weekend! reunirà més d’una vintena d’artistes i creadors de disciplines diverses com B1n0, Xavi Lloses o Xavi Bové

Una activitat a la Brava!, en una imatge d'arxiu.

Una activitat a la Brava!, en una imatge d'arxiu. / Brava!

Alba Carmona

Alba Carmona

La fàbrica de creació Brava! de la Bisbal d’Empordà impulsa tot un cap de setmana dedicat als nous formats artístics per Setmana Santa. La Brava Arts Weekend! reunirà més d’una vintena d’artistes i creadors de disciplines diverses com B1n0, Xavi Lloses o Xavi Bové que, o bé estrenaran proposta o nou format o oferiran un tastet d'un procés creatiu. 

La directora artística de Brava!, Nacha Delpiano, destaca que la Brava Arts Weekend barreja «l’essència d’un festival, l’espontaneïtat d’un happening, l’alegria d’una festa i la diversitat d’un mercat d’art». La voluntat de l’organització és «donar visibilitat a les creacions artístiques que es couen a la fàbrica de creació de la Costa Brava» i «desestacionalitzant la programació cultural centrada en els festivals d’estiu».

El cartell de BAW! inclou pel 30 de març actuacions musicals tan diverses com la primera participació del prestigiós festival Mutek a la Costa Brava o un tastet del directe del nou disc de B1n0, 101, en què juntament amb Voctro Labs, han creat amb un software un nou cantant, una nova veu a partir de la fusió dels cantants del seu primer disc, desdibuixant les fronteres entre la màquina i la veu humana i renovant completament el seu directe. 

També passaran per La Brava Arts Weekend! Lecocq, el nou projecte indie d’Enric Mont; Ultraplanetari, de l’artista multidisciplinari i compositor Xavi Lloses i el creatiu Àlex Pallí i el director de cine Jo Sol, que presentarà un concert amb ultrasons.

BAW! També comptarà amb instal·lacions visuals a càrrec de Xavi Bové Studio o la impactant obra dels col·lectius australians Amigo & Amigo i Amanda Parer, que presentaran peces inèdites a l’Estat. 

Els italians Imaginari Studio presentaran l'espectacle Now; Piedra Muda introduirà un nou format de meditació visual; A Mid Studio estrenarà The Particle V2 i Alzueta Gallery, una exposició col·lectiva amb els artistes que fet residència a la fàbrica de creació de la Bisbal d’Empordà. 

El diumenge 31 s’hi afegiran les propostes familiars, com un vermut musical jazzístic amb Leo Rondon Trio, un dels millors quatristes veneçolans acompanyat per Manuel Alejandro Rangel i Mario Capodicasa o la sessió de ball de la DJ Missbehaving.  A més, la companyia de dansa CobosMikafarà ballar les famílies amb una Silent Disco. 

Tot el cap de setmana serà complementat amb servei de barra i foodtrucks a càrrec de restaurants locals.

L’aforament és limitat i les entrades (les primeres, a preu especial) es poden adquirir a través de la plataforma Eventbrite.