Eduard Carreras homenatja la música de la seva infància amb un nou disc

El músic gironí publica "Tornem als 50", amb temes propis i adaptacions al català i al castellà de clàssics

Eduard Carreras, a la dreta, durant un concert.

Eduard Carreras, a la dreta, durant un concert. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Gairebé sis anys després del seu primer disc en solitari, el músic gironí Eduard Carreras publica Tornem als 50 (Pensosfera), un tribut a la música d'Elvis Presley i dels anys 50. Amb més de tres dècades a la música a l'esquena amb grups formacions com Blues de Rostoll, amb qui va fer més de mil concerts i dos discos; Siluets; la Borderline Blues Band o els més recents Pexsom Blues i Ànima Negra, Carreras homenatja ara la música que va començar a escoltar de petit amb algunes cançons pròpies i també adaptacions d'artistes americans com el mateix Elvis, Eddie Cochran o Carl Perkins, com L'hotel dels cors trencats (Heartbreak Hotel) o Perrito faldero (Hound Dog). 

En total, Tornem als 50 inclou una desena de cançons que entronquen amb l'esperit de Siluets, la seva incursió en el rock and roll amb versions dels anys 50, però amb les lletres íntegrament en català i castellà escrites o adaptades pel gironí, que remarca que "no són covers, surten de dins".

L'àlbum es va enregistrar i mesclar a l'estudi Origami de Montfullà a finals d'octubre, amb Carreras a la veu i guitarra, Dani Sànchez al baix elèctric i Pere Thió com a tècnic d'estudi i so. La portada del disc, dissenyada per David Bonavia, fusiona les siluetes de Carreras i Elvis, de qui s'inclou també un retrat al llibret, obra de l'artista Josep Perpiñà. 

A partir d'aquest dijous és a les plataformes i també s'ha editat en format físic, disponible als concerts i previ contacte amb Carreras. 

La primera presentació en directe del disc serà aquest divendres 16 a les 18.30 a la cafeteria Venècia de Girona, a l'avinguda de Sant Narcís, i properament hi haurà presentacions també a Barcelona (25 de febrer) i Navata (3 de març).