La Generalitat injecta 630.000 euros a El Canal, que crearà un nou espai per al circ

Entre les aportacions públiques i els recursos propis, el pressupost del Centre d’Arts Escèniques de Salt arribarà als 2 milions fins al 2025

Façana del Centre de Creació d'Arts Escèniques el Canal de Salt

Façana del Centre de Creació d'Arts Escèniques el Canal de Salt / Imatge cedida pel Canal

Alba Carmona

Alba Carmona

El Canal, el Centre de Creació d’Arts Escèniques de Salt, preveu rehabilitar un espai de les naus Guixeres per a la creació d’espectacles de circ l'any que ve. És un dels projectes que el director d’El Canal, Xavier Díaz, va anunciar com a objectiu ara fa un any i que es podrà materialitzar després que la Generalitat hagi anunciat que hi injectarà una subvenció de 630.000 euros fins al 2025.

Després d’anys encallat, el 2022 El Canal de Salt renaixia amb un canvi de rumb, sota un nou model de gestió directament municipal enfocat al foment de la creació d’arts escèniques a partir de residències artístiques. De fet, només aquest any en preveu rebre una cinquantena de companyies que treballen en diverses disciplines. 

Ara, el Govern ha anunciat una subvenció de 630.000 euros a l’equipament saltenc per tirar endavant el pla de gestió 2023-2025. Díaz assegura que aquest suport públic permet a El Canal «fer passos per ser un referents de país» en la creació artística, ja que entre l’aportació de l’administració catalana, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Salt i el de Girona i els recursos propis que generarà el centre arribarà als 2 milions d’euros de pressupost fins al 2025.

En aquest temps, el Canal preveu tirar endavant inversions que han quedat pendents. La primera està prevista que es liciti aquest any i serà la remodelació de la casa que l’artista Marta Font va donar a l’Ajuntament de Salt, que es convertirà en un habitatge per als artistes que facin residència al centre. 

A partir de l’any vinent, la intenció és rehabilitar un espai de les naus Guixeres per condicionar l’espai i fomentar la creació circense, establint sinergies amb l'Escola de Circ que també acull la Coma Cros.