Una batalla simfònica entre superherois

La Franz Schubert Filharmonia torna dissabte a l’Auditori de Girona amb «Marvel vs. DC», amb obres de Williams, Elfman o Zimmer

La Franz Schubert Filharmonia a l'Auditori l'any passat, llavors amb Marc Timón com a director.

La Franz Schubert Filharmonia a l'Auditori l'any passat, llavors amb Marc Timón com a director. / MARC MARTI FONT

Alba Carmona

Alba Carmona

A un costat del ring, encapçalant l’equip de la Marvel, Spiderman, la Capitana Marvel o els Venjadors; a l’altre, el de DC, Wonder Woman, Batman o Spiderman, i tot, sense capes ni leotards ni colors llampants, només amb l’espectacularitat del so d’una orquestra simfònica. Una batalla musical entre superherois es disputarà aquest dissabte (20.00) a la sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona. Després de presentar-hi l’any passat un programa centrat en les millors bandes sonores de la factoria Disney, la Franz Schubert Filharmonia torna amb Marvel VS DC, un repertori simfònic dedicat a la música d’algunes de les més de cinquanta pel·lícules de superherois que sumen entre Marvel i DC de la mà dels estudis Disney i Warner.

Sota la batuta de Gerard Pastor, que també s’ha encarregat dels arranjaments, la Franz Schubert Filharmonia interpretarà la música que ha acompanyat les aventures cinematogràfiques de personatges com Wonder Woman, Hulk o els integrants de la Lliga de la Justícia, amb peces simfòniques signades per compositors com John Willams, Hans Zimmer o Danny Elfman, artífexs de la grandiosa sonoritat simfònica que sempre s’associa als personatges de còmic. 

A més d’obres tan conegudes com la suite de Superman signada per John Williams o la del Batman de Tim Burton d’Elfman, el programa també inclou peces de la banda sonora d’Elektra de Christophe Beck o de Shazam! de Benjamin Wallfisch.

La producció, que va néixer el 2022 amb gran èxit de públic, ha passat per escenaris com el Palau de la Música Catalana abans de recalar a Girona, on és una de les apostes destacades de l’Auditori per al públic familiar aquesta temporada. 

Abans, Neddermann

Un dia abans, divendres, l’Auditori acollirà la prsentació del segon disc d’estudi de la cantant i pianista Meritxell Neddermann, Suelta. Acompanyada per quatre músics, Neddermann actuarà sobre l’escenari Montsalvatge, dins el cicle Descoberta.

Subscriu-te per seguir llegint