El Teatre de Salt estrena un cicle LGTBIQ+ amb l’espectacle «Res de tu»

Inclourà «Guillermotta» de Jordi Prat i Coll i «Jo, travesti» de Josep Maria Miró i Roberto G. Alonso

Jordi Vidal en una escena de «Guillermotta».

Jordi Vidal en una escena de «Guillermotta». / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

El Teatre de Salt enceta aquest divendres un cicle de teatre LGTBIQ+  per donar visibilitat a propostes escèniques que tracten aquestes realitats des d’una perspectiva dissident i reivindicativa, i que moltes vegades resulten discriminades i minoritzades.

El cicle arrenca l’1 de març amb Res de tu, amb text d’Iván F. Mula i direcció de Montse Rodríguez Clusella, reconeguda pel monòleg A.K.A. El muntatge explora l’amor, l’obsessió, l’homofòbia i la societat de les aparences, a partir del relat en primera persona d’un jove homosexual que encara no ha sortit de l’armari. El protagonitzen Roger Vilà i Mireia Sala, candidata al premi Butaca per aquest paper.

El 23 de març serà el torn de Guillermotta, un concert teatralitzat protagonitzat per un alter ego de Guillermina Motta que interpreta Jordi Vidal. Acompanyat de Jordi Cornudella al piano i sota la direcció de Jordi Prat i Coll, és una petita joia que desborda sensibilitat, ironia, compromís, mamarraxisme i poesia a partir del repertori de l’actriu i cantant.  

Finalment, el dramaturg i director Josep Maria Miró tancarà el cicle el 6 d’abril amb Jo, travesti, un tribut en primera persona a la història del transformisme de la mà de Roberto G. Alonso.