Els nous projectes de Dani Nel·lo i Oriol Marés reben el suport de La Marfà

El Centre de Creació Musical de Girona preveu apadrinar vuit iniciatives més en la convocatòria del 2024

Alba Carmona

Alba Carmona

Els nous projectes del saxofonista Dani Nel·lo i el clarinetista gironí Oriol Marés són alguns dels treballs que reben el suport de La Marfà durant aquest any. El Centre de Creació Musical de Girona ja té oberta fins al 22 de març la convocatòria per als tres programes de suport a la creació per al 2024, que serviran per acompanyar vuit projectes. 

Les formacions o artistes en vies de professionalització que vulguin rebre un acompanyament personalitzat per consolidar la seva trajectòria poden accedir al programa d’acompanyament artístic, que es realitza conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès. Es tracta d’un programa especialitzat que selecciona tres projectes anuals, a qui ofereix un pla d’accions dissenyat a mida. El programa d’acompanyament artístic té una dotació econòmica anual de 20.000 euros, amb un màxim de 8.000 euros per grup, i des del 2016 fins ara hi han passat 24 artistes, com ara La Ludwig Band, Remei de Ca la Fresca, Tramma o Doble.

Cartell promocional de les ajudes a la creació musicall de Girona

Cartell promocional de les ajudes a la creació musicall de Girona / ACN

Pel que fa a les residències internacionals de creació, que busquen facilitar la internacionalització d’artistes catalans que treballen amb professionals d’altres països, va triar en la seva darrera edició Oriol Marés & Talal Fayad Quartet, un quartet de jazz i músiques del món encapçalat pel clarinetista gironí Oriol Marés i altres músics de Síria i Grècia; Nel·lo & Corcoran, un projecte que reuneix el saxofonista Dani Nel·lo i el guitarrista londinenc Chris Corcoran i Mediterranean Bagpipes Company, una formació que uneix musicalment Catalunya, Itàlia i Turquia mitjançant els instruments de la família de les cornamuses. La beca consisteix en la cessió d’espais de treball i en un ajut per finançar una estada de creació de cinc dies de durada a La Marfà, amb una dotació econòmica anual de 12.000 euros, amb un màxim de 6.000 euros per projecte.

Finalment, hi ha les ajudes a primers enregistraments fonogràfics, també amb la Casa de la Música del Gironès, que s’adrecen a grups que es trobin en un estadi inicial de la seva carrera i sense material fonogràfic publicat. Els grups seleccionats en la darrera convocatòria 2023 van ser les formacions gironines Hatxe & The Curlys, que fa R&B i jazz fusió, i The Dream of Horses, dedi