La Marfà estrena un cicle dedicat a l'experimentació sonora, «Fondejar la música»

Carles Viarnès, Xavi Lloses i Núria Andorrà impartiran les tres sessions

El músic Xavi Lloses.

El músic Xavi Lloses. / DdG

DdG

La Marfà - Centre de Creació Musical de Girona estrena aquest mes un nou cicle de formació musical, Fondejar en la música, amb els músics Xavi Lloses, Carles Viarnès i Núria Andorrà. El cicle proposa una mirada al voltant de la creació i l'experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals, a partir de tres sessions portades a terme per músics vinculats al programa de suport a la creació de La Marfà.

El cicle arrencarà el proper dijous 22 de febrer amb la sessió “Les possibilitats creatives de l’hiperorgue” de la mà del pianista i compositor Carles Viarnès, on explicarà l’evolució de l’orgue fins a l’actualitat, el funcionament tècnic de l’hiperorgue i les possibilitats i limitacions que s’ha trobat a l’hora de crear i gravar el seu disc Hyper_O.

La segona sessió del cicle tindrà lloc el dijous 25 d’abril, i la portarà a terme la percussionista, compositora i improvisadora, Núria Andorrà. A partir de la sessió “La creació interdisciplinària i l’aplicació de la IA en aquest camp”, explicarà des de la pràctica artística quines són les eines que utilitza per crear espectacles interdisciplinaris, parlarà d’estratègies d'interacció amb eines d'intel·ligència artificial en el context d'una producció artística interdisciplinària, així com de la captació de gest (amb sensors i visió per computador). 

I la darrera tindrà a lloc el dimecres 15 de maig, de la mà de l’artista multidisciplinari i compositor Xavi Lloses, que sota el títol “Músiques periLloses” explicarà les troballes, projectes i experiències del seu recorregut per l’extraradi de la música. 

Totes les sessions del cicle són gratuïtes.