Itinera i La Caixa seleccionaran artistes dels micropobles gironins per participar en el festival

La convocatòria busca donar reconeixement als projectes musicals de l’entorn rural i impulsar la detecció de talent

La roda de premsa de presentació del festival.

La roda de premsa de presentació del festival. / ACN

ACN

ACN

El festival Itinera i la Fundació La Caixa impulsen per primera vegada una convocatòria oberta per a la selecció de bandes de música establertes en entorns rurals de les comarques gironines perquè puguin formar part de la programació del Festival Itinera Parlem 2024 a tot Catalunya. En concret, els organitzadors conviden els grups dels 128 municipi gironins a participar-hi amb l’objectiu de reconèixer els projectes musicals dels entorns rurals i impulsar la detecció de talent. “Volem que aquesta convocatòria arribi a totes les persones, i especialment a aquells territoris que es troben en situació de vulnerabilitat”, assegura la responsable territorial a Catalunya de ‘La Caixa’, Patricia Alocén.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Joan Solà Bosch, afirma que aquest tipus de projectes ajuden a conèixer la realitat dels micropobles, el seu patrimoni i talent”.

Els interessats s’hi poden inscriure a través del web del festival en una convocatòria que estarà oberta del 18 de març al 10 de maig.

El festival va neixer l’any 2021 per a donar a conèixer l’encant dels micropobles de Catalunya a través de la seva música i contribuir a la lluita contra la despoblació dels entorns rurals. Seguint aquesta premissa, el festival fa més de tres anys que impulsa el talent local donant suport a les llengües minoritàries mitjançant la música en un festival en el qual es poden trobar propostes de gèneres tan diversos com el jazz, el blues, el soul, el gospel o les músiques del món. “Amb aquesta convocatòria tanquem el cicle i aconseguim apropar-nos més a la realitat dels Micropobles des del punt de vista dels seus músics”, diu la directora del festival, Agnès Fort.