Marina Herlop, Momi Maiga i Marc Parrot seran a l’(a)phònica

Alosa, Alba Carmona i el retorn d’«Operetta» de Cor de Teatre s’afegeixen al cartell de la vintena edició del festival banyolí

Marina Herlop, en una imatge promocional.

Marina Herlop, en una imatge promocional. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Marina Herlop, Momi Maiga, Marc Parrot i Cor de Teatre, amb el retorn d’Operetta, són alguns dels artistes que actuaran a la vintena edició de l’(a)phònica. El Festival de la Veu de Banyoles, que se celebrarà del 28 al 30 de juny, ja havia anunciat Albert Pla & The Surprise Band i La iaia, i a l’espera de difondre el cartell complet el 31 de maig, ara suma a la programació artistes com Alba Carmona, l’espectacle Acorar, El Pony Menut, Alosa i De_paper. 

Entre les noves incorporacions destaca Marina Herlop, la compositora, vocalista i pianista catalana que s’ha fet un lloc destacat a l’escena de la música electrònica europea amb una particular combinació de formació clàssica i avantguarda sonora. Després de realitzar gires internacionals, actuarà a l’Auditori de l’Ateneu el 28 de juny. 

Ja l’endemà, hi ha prevista la reestrena d’Operetta, un dels espectacles de més èxit dels banyolins Cor de Teatre, estrenat el 2011. Després de fer gires i temporades a Catalunya i a l’estranger, n’han fet una nova versió, amb una proposta més contemporània i visual. A més, l’(a)phònica també acollirà l’última oportunitat de veure l’espectacle La Gala, amb què la companyia commemora els seu quart de segle.

La presentació en primícia a les comarques gironines del segon disc d’Alba Carmona, Cantora; i el celebradíssim monòleg Acorar de Toni Gomila són altres propostes del dissabte 29. 

Diumenge 30, Banyoles acollirà l’estrena a Girona d’Alosa; Turisme per la memòria, un recital de Marc Parrot per celebrar els seus trenta anys de carrera i la preestrena de Kairo, el segon treball del músic senegalès Momi Maiga, coproduït pel festival. 

Pels més petits, el festival acollirà l’espectacle familiar Una poma, un pomer, de la companyia De_paper i El Pony Menut, el concert accessible als més petits d’El Pony Pisador. 

Les entrades es posen a la venda aquest divendres a les 10.