La família Julià recupera el control total sobre Kave Home

Recompra a un fons de capital de risc el 30% de la companyia de disseny de mobles i decoració

Redacció

La família Julià, fundadora de la companyia de disseny de mobles i decoració Kave Home, ha adquirit el 30% de l’empresa que, des de 2019, estava en mans d’un fons de capital de risc, Tresmares Capital.

La inversió, inicialment, va ser a càrrec de Q-Growth. El fons va adquirir accions d’una part de la família i tenia dos membres en el consell d’administració. Amb aquest moviment, la família Julià recupera el control total sobre la companyia. La decisió es va prendre el passat estiu, segons informa el diari Expansión. L’operació es va finançar amb la tresoreria de l’empresa i crèdits bancaris, malgrat que no es coneix la xifra per la qual es va tancar l’adquisició.

Després de fer-se pública l’operació, el CEO de la companyia, Francesc Julià, destacava a Twitter l’aposta a llarg de termini del grup: «Després de tres intensos anys d’aprenentatge, ajustos i consolidació, comencem nova etapa corporativa. Més de Kipchoge que de Bolt».

«Flagship store» a Madrid

La companyia de Sils va inaugurar dijous la seva nova «Flagship store» a Madrid. Un establiment que representa un «nou concepte i redisseny de botiga», segons expliquen des de l’empresa. Des de Kave Home relaten que la botiga té «un disseny diàfan, on l’arquitectura està integrada a les seves cinc plantes, creant ambients amplis d’essència natural i mediterrània que reflecteixen els valors de la marca».

La botiga compta amb 935 m², 17 sets i amb productes d’edició limitada dissenyats per la marca. Aquest és el segon establiment de la companyia a Madrid i és la quinzena botiga física de Kave Home a Espanya, després de Girona, Barcelona, Vigo, Pontevedra, la Corunya, Ourense, Màlaga, Martorell, Bilbao, Reus, Saragossa i Pamplona.

Des de l’any 1982

La companyia de disseny de mobles i decoració va tancar l’exercici creixent un 34% i arribant a doblar la facturació del 2020. Fundada l’any 1982 sota el nom de Julià Grup, coincidint amb els seus 40 anys, l’empresa ha optat per renovar l’equip executiu. El fill del fundador, Francesc Julià, s’ha convertit en el nou CEO, i el seu pare -que li ha cedit el càrrec- passa a assumir la presidència del consell d’administració.

Actualment, el grup té més de 500 persones en plantilla i espera incorporar 130 nous treballadors aquest 2023.