El grup garrotxí Alzamora tanca 2022 amb una facturació rècord

La companyia referent en envasos de cartró va incrementar un 23% les exportacions

Planta d'Alzamora Packaging a la Garrotxa

Planta d'Alzamora Packaging a la Garrotxa / Alzamora Group

Redacció

Alzamora Group, grup líder en la fabricació d'envasos de cartró, va aconseguir elevar la xifra de facturació de gairebé 50 milions d'euros el 2022, superant l'anterior rècord. Segons un comunicat de la companyia garrotxina, la seu principal del grup, Alzamora Carton Packaging, ha crescut un 23% més, mentre que Novotipo, la seva filial a Portugal, ho ha fet un 37%. "Aquests resultats són fruit del treball professional i compromès de tot l'equip. A més de la nostra aposta constant de digitalització i innovació en el nostre procés productiu”, assenyala Josep Mª Berga, director general del grup.

Alzamora segueix amb el seu pla d'internacionalització, el qual ja està donant fruits amb un creixement de les exportacions del 23%. "Portem un bon ritme de vendes a l'exterior, amb la previsió que creixin notablement a curt termini", assegura el director d'exportacions de la companyia.

El grup s'ha posicionat a països com el Regne Unit, augmentant-ne les vendes i col·laborant amb un nou partner estratègic

Pel que fa al procés d'expansió, la companyia ha anunciat la col·laboració amb un partner estratègic al Regne Unit, amb qui ha elevat la seva capacitat de producció. “Aquesta nova col·laboració ens permetrà a tots dos arribar a assolir noves fites al mercat europeu”, apunta Berga.

Més capacitat productiva

El 2022 també ha estat un any marcat per noves inversions a Alzamora Group amb l'objectiu d'augmentar la capacitat productiva i la competitivitat, de la mà de maquinària d'última tecnologia. Un exemple d'això és la instal·lació d'una nova troqueladora BOBST d'última generació a la seu central.

Una altra de les actuacions del grup ha estat l'optimització de les instal·lacions perquè siguin energèticament més eficients, apostant per la descarbonització de les plantes productives.

Treballadors a les instal·lacions d'Alzamora Group

Treballadors a les instal·lacions d'Alzamora Group / Alzamora Group

Un objectiu que ha realitzat amb la substitució d'una caldera de gas de 1000 kW per una bomba de calor de 200 kW, considerant que aquest era un dels consums més elevats de la companyia. El sistema d'automatització i control energètic integra dues fonts de producció per tal de maximitzar l'ús de la bomba de calor vers la caldera.

Alzamora Group ha començat el 2023 amb bones perspectives. Durant el mes de gener, la companyia va ser reconeguda als WorldStar Packaging Awards 2022, la distinció mundial més important a la indústria de l'envàs. Una fita que va aconseguir gràcies a la innovadora solució per al sector avícola ENOVO, la qual forma part de la seva línia sostenible i biodegradable Green Packaging Planet.