Meta, matriu de Facebook, començarà la setmana que ve la tercera onada d'acomiadaments

La companyia té intenció de prescindir d'uns 10.000 treballadors, després de retallar 11.000 més a finals de l'any passat

Logo de facebook

Logo de facebook / Rafael Henrique/SOPA Images via / DPA - Archivo

EP

Meta Platforms, la companyia propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, començarà la setmana que ve a una nova onada d'acomiadaments a l'empresa, la tercera, des que el mes de març passat anunciés la seva intenció de prescindir de 10.000 treballadors, després de la retallada d'11.000 llocs a finals de l'any passat.

Aquesta nova ronda no és més que la continuació del pla revelat el mes de març passat i en què Meta va anunciar un ajust de plantilla que suposarà l'acomiadament d'uns 10.000 treballadors, així com el tancament de prop de 5.000 places vacants encara sense cobrir.

"És temps de gran ansietat i incertesa", ha explicat el president de Meta per a assumptes globals, Nick Clegg. "Tant de bo fos senzill proporcionar consol i alleujament. Hi ha incertesa, i , per això, sento una admiració més gran per totes les persones que segueixen mostrant-se resilients i professionals malgrat aquesta falta de certeses", ha afegit.

Fa dos mesos, el fundador i conseller delegat de la companyia, Mark Zuckerberg, va indicar que Meta tenia previst anunciar reestructuracions i acomiadaments als seus grups tecnològics a finals d'abril i, posteriorment, als seus grups empresarials a finals de maig, com és el cas. Aquests esforços s'emmarquen en el que Zuckerberg va anomenar “l'any de l'eficiència”.

Tot i això, ha advertit que, en alguns casos, podria portar fins a final d'any completar els canvis, mentre que el cronograma per als equips internacionals afectats també pot variar.