El repte d’alimentar cada dia de forma saludable mil treballadors

L’empresa gironina Weprefereat ofereix una cantina virtual on es poden escollir cada dia menús amb plats personalitzables

La companyia arriba a Madrid, Saragossa i Pamplona

Marc Almeda i Marco Romaniello, socis de Weprefereat.

Marc Almeda i Marco Romaniello, socis de Weprefereat. / Diari de Girona

Redacció

L’àmbit laboral ha recuperat la seva normalitat després de les restriccions de la pandèmia i la majoria dels treballadors han abandonat els models híbrids i han tornat a l’oficina. Aquesta tornada a la feina també ha suposat la recuperació del tupper, una opció per a tots aquells que poden gaudir de temps per cuinar. Tanmateix, organitzar un menú setmanal saludable i realista no és una opció senzilla, sigui per falta d’habilitat o per manca de temps. A partir d’aquesta premissa, el gironí Marc Almeda i Marco Romaniello, italià i gironí d’adopció, van veure la necessitat de crear una empresa que permetés als treballadors poder gaudir del seu temps sense haver de preocupar-se d’elaborar un menú setmanal que sigui bo i saludable.

En aquesta línia, el 2021 van fundar Weprefereat, una empresa nascuda a Girona que a través d’una cantina virtual ofereix servei de cuina delivery per a empreses i que, avui dia, alimenta de manera saludable a més de 1.000 treballadors de les més de 100 empreses que tenen com a clients. Una xifra que aviat serà superada perquè enguany ampliaran la seva presència a Madrid, Saragossa i Pamplona, dues ciutats més a part de Girona, Barcelona, Múrcia on actualment distribueixen els seus plats.

Distribució de proximitat

Tot i tenir presència a diferents ciutats, tant la producció com la distribució de Weprefereat són de proximitat. A cada ciutat, hi tenen un obrador i controlen tota la cadena d’abastiment. S’encarreguen de gestionar els proveïdors, de la cuina i del lliurament (picking i delivery). 

Pel que fa en concret al lliurament, l’empresa treballa per zones i la persona que distribueix els productes té una ruta logística molt marcada que no supera els 100 quilòmetres. En el cas de Girona, treballen a les zones de Domeny, Celrà, Riudellots i Cassà. Pel que fa a Barcelona, distribueixen els plats a empreses de la Zona Franca i el Baix Llobregat. Segons explica Marc Almeda, uns dels fundadors, l’objectiu d’operar en zones reduïdes és «evitar despeses extres i ens permet oferir al client un preu competitiu on prima la qualitat».

A Múrcia, amb franquícia

De moment, a espera d’obrir a Madrid, Saragossa i Pamplona. Fins ara, l’única ciutat on s’estén la seva activitat més enllà de Catalunya és Múrcia, on han arribat a través d’un sistema de franquícia. En clau futur, i al marge d’obrir a Madrid, Saragossa i Pamplona, Weprefereat vol mantenir l’ADN de proximitat. «En el cas de Múrcia l’empresa es regeix sota les nostres normes i així seguirà sent a les properes ciutats on ampliarem la nostra activitat» assegura Almeda.

La cantina virtual de la seva web ofereix amanides, plats de pasta, noodles i bols de poke personalitzables amb fins a 6 ingredients i menús complets que inclouen un entrant, un plat principal i les postres. Tots els menús de la cantina s’elaboren diàriament per un nutricionista i poden ser a mida segons els gustos i al·lèrgies de cadascú. També s’inclouen opcions de cartes vegetarianes. Dins de cada plat escollit, s’ofereix una breu descripció dels aliments perquè l’usuari pugui conèixer amb més profunditat el valor nutricional de l’elaboració.

Sense compromís de comandes mínimes

Pel que fa a les empreses associades a Weprefereat, no tenen un compromís de comandes mínimes i, per tant, els treballadors tenen la possibilitat de fer la comanda a través del web o poden planificar el menú setmanal que rebran cada dia a l’oficina. Segons el conveni amb les empreses, els costos poden dependre de l’empresa, que assumeix un tant per cent o la totalitat del cost del plat, o del treballador. En el cas de fer comanda diària, els treballadors l’hauran de fer abans de les 10:30h del matí i la rebran abans de les 13:30h o en la franja horària acordada en el conveni amb l’empresa.

L’embalatge dels aliments és 100% compostable i està manufacturat a partir de material de canya de sucre que és apte per a microones. Recentment, Weprefereat també ha incorporat un nou servei d’embalatge retornable que permet a les empreses retornar els envasos usats a un punt de recollida i, d’aquesta manera, evitar un sol ús.