Els propietaris de la papereria gironina Oxford compren el Grup Pelikan

El fabricant alemany disposa d’una gamma de productes de més de 12.000 articles i va tancar l’any 2022 amb unes vendes netes de més de 200 milions d’euros

Edifici d’oficines que el Grup Pelikan té a Hannover, Alemanya

Edifici d’oficines que el Grup Pelikan té a Hannover, Alemanya / Grup Pelikan

Redacció

El grup francès Hamelin Brands, que té com a principal marca la gironina Oxford, ha arribat a un acord amb Pelikan International Corporation Berhad (PICB) per adquirir el Grup Pelikan. Amb seu a Berlín, és una de les principals marques de paper, material d’oficina i productes de papereria de qualitat, amb una gamma que inclou més de 12.000 articles sota les marques Pelikan i Herlitz, dividits en diversos segments: escriptura/pintura/manualitats, oficina, motxilles escolars, instruments d’escriptura i targetes/regals/decoracions. El Grup Pelikan va tancar el 2022 amb unes vendes netes de més de 200 milions d’euros. Aquesta procés d’adquisició estarà tancat a finals del proper mes d’octubre.  Per Enric Joan, director general del grup Hamelin, s’ha mostrat molt satisfet. “Les marques, la gamma de productes i la xarxa de distribució del Grup Pelikan encaixen perfectament amb el nostre pla industrial de convertir-nos en un actor mundial en els mercats del material escolar i d’oficina” declara i afegeix que les “sinèrgies són considerables i el potencial de creixement és molt important per a les marques Oxford i Pelikan a tot el món”.

“les sinèrgies són considerables i el potencial de creixement és molt important per a les marques Oxford i Pelikan a tot el món”

Enric Joan

— Director general del grup Hamelin

 El Grup Pelikan, amb una llarga trajectòria empresarial de més de 185 anys, disposa de filials locals i empreses de vendes a Alemanya, Argentina, Colòmbia, Mèxic, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Polònia, Hongria, República Txeca, Bulgària, Romania, Emirats Àrabs Units i Japó. A més, té plantes de producció a Alemanya, Mèxic, Colòmbia i Polònia, i els seus productes es venen a gairebé tots els països del món. 

 

18 milions de llibretes venudes a l’any

 Hamelin és un negoci familiar d'origen francès, fundat a Caen el 1864, que situa la seva línia d'activitat en material per a l'escola i l'oficina. Els seus productes representen una ajuda per als escolars, estudiants i professionals a tot el món en les seves etapes educatives, projectes i vides personals. Compta amb 2.300 treballadors i més de 100 països utilitzen els seus productes. A l’any, facturen més de 400 milions d’euros i és el primer fabricant de quaderns certificats amb l’etiqueta ecològica UE Ecolabel. Disposa de filials i duu a terme operacions locals al Regne Unit, França, Espanya, Itàlia, Suïssa, Països Baixos, Alemanya, Dinamarca, Polònia, República Txeca, Turquia, Tunísia i Austràlia.  El 1993 la companyia gironina Oxford, la primera marca europea de quaderns i productes d’arxiu, va entrar a formar part d’Hamelin. Té una plantilla de 120 treballadors, ven 18 milions de llibretes amb espiral a l’any a la Península Ibèrica i és l’empresa que en fabrica més a Espanya, superant els 25 milions d’unitats anuals. La seva facturació l’any 2022 va ser de 48,8 milions d’euros. . En els dos últims anys ha fet una gran inversió en producció, logística i ampliació d’instal·lacions. Es van realitzar treballs a la zona de magatzem i de producció, mentre que el passat mes de novembre va començar la remodelació de les oficines.  A Flaçà hi ha la planta més gran del grup especialitzada en llibretes amb espiral (les altres són a França, Alemanya i a Polònia). El producte estrella és la llibreta amb espiral amb fulls de colors i també destaquen les carpetes que porten fulles de colors a dins i els propis recanvis per aquestes carpetes. Segons dades del grup, cada dos segons es compren dues llibretes Oxford al món.