La carn cultivada al laboratori arriba a Europa

Un fabricant israelià ha presentat una sol·licitud per comercialitzar el producte a Suïssa

Un laboratori en una fotografia d'arxiu.

Un laboratori en una fotografia d'arxiu. / Efe

Jesús Domingo Martínez

Aleph Farms, fabricant israelià de carn cultivada, anunciava fa uns dies que havia presentat a Suïssa una sol·licitud d'aprovació reglamentària amb l'objectiu de comercialitzar a Europa la seva carn cultivada al laboratori. L'empresa ha presentat la seva sol·licitud a l'Oficina Federal de Seguretat Alimentària i Afers Veterinaris. També ha informat que ja n'ha presentat d'altres a Israel, els Estats Units i Singapur.

Sembla que Aleph Farms ha tancat un acord amb la principal distribuïdora suïssa, Migros, per comercialitzar els seus filets de boví cultivats al laboratori. Segons les mateixes informacions, Suïssa és “el primer país d'Europa” on l'està gestionant. L'empresa ho veu com una porta d'entrada al continent i ha tancat un acord amb Migros, la principal distribuïdora suïssa, per comercialitzar els filets de boví cultivats.

"Curiositat" per aquesta carn

Segons un estudi realitzat conjuntament per Aleph Farms i Migros, “el 74% dels consumidors suïssos estan oberts a la idea de tastar la carn cultivada”, tant per “curiositat” com per qüestions de “sostenibilitat” i “benestar dels animals” , afirmen.