La gironina Refrica celebra el seu 75è Aniversari i adquireix l’empresa Fritecno

Des de la companyia asseguren que aquest moviment els converteix en una firma "referència a nivell nacional i internacional en el sector del fred industrial"

Exterior de les instal·lacions de Refrica.

Exterior de les instal·lacions de Refrica. / Refrica

Redacció

L'empresa gironina Refrica, dedicada a la climatització i refrigeració industrial, celebra els seus 75 anys d'història amb l'adquisició de la companyia Fritecno, de Sant Joan les Fonts, amb la qual comparteix sector.

Quim Casassas, CEO de Refrica, afirma que aquesta adquisició «és un pas significatiu en la història de Refrica, ja que la converteix en una empresa de referència a nivell nacional i internacional en el sector del fred industrial».

«La combinació de l'experiència i l'expertesa de Refrica i Fritecno permetrà oferir un servei excepcional i solucions de refrigeració industrial d'última generació a tots els seus clients», afegeix.

La història de la firma es remunta a l'any 1948. Llavor Joaquim Casassas va entrar a formar part de l'empresa José Sin Martel, societat especialitzada en refrigeració. Amb la incorporació posterior de Víctor Casassas i la sortida de José Sin de l'accionariat, el nom de l'empresa va passar a ser Refrigeració Casassas SA, l'actual Refrica.

Actualment, la companyia fabrica assecadors artificials per a tot tipus de productes curats, com embotits o pernils, i de cambres de descongelació. A més, son especialistes en túnels de congelació, cambres de maduració i instal·lacions completes de refrigeració industrial, entre d'altres. Durant els seus 75 anys d'història, l'empresa ha fet instal·lacions arreu del món: Estats Units, Mèxic, Veneçuela, Colòmbia, Brasil, Argentina, Japó, França i Portugal, entre altres països.