Sis empreses presenten una oferta per adquirir la gironina Artigas Alimentària

Tres companyies gironines volen comprar la unitat productiva de la càrnia de Cornellà de Terri

L’empresa ja ha sol·licitat entrar en concurs de creditors

Instal·lacions d'Artigas Alimentaria

Instal·lacions d'Artigas Alimentaria / DdG

Joel Lozano

Joel Lozano

Sis empreses han presentat una oferta per comprar la unitat productiva de la càrnia de Cornellà de Terri Artigas Alimentària. La companyia va demanar el passat 15 de maig entrar en preconcurs de creditors, malgrat que ho va fer de caràcter confidencial per evitar que la situació de l’empresa fos publicada a cap butlletí oficial. Uns dies més tard, el 28 de maig, el Jutjat Mercantil de Girona va nomenar Lluís Bielsa expert en la venda de la unitat productiva, que va estar buscant comprador fins al passat 15 de setembre. El dia 18, Bielsa va presentar un informe amb les sis ofertes, tres d'elles d'empreses gironines, que ha rebut durant aquest període. Tres de les companyies interessades són del sector carni.

Tanmateix, la majoria de les ofertes estan incompletes, en concret quatre d’elles, ja que no compten amb informació important com el nombre de treballadors que seguirien a la plantilla o no adjunten cap pla de negoci, malgrat no pertànyer al sector carni.

Concurs de creditors

El passat 19 de setembre, un dia després que Bielsa presentés l’informe, Artigas Alimentària va sol·licitar entrar en concurs de creditors. La companyia ja ha rebut el número, però resta a l’espera de l’auto per poder considerar que oficialment està dins d’un procés concursal. A més, també es va demanar al Jutjat Mercantil que s’ampliés el termini 15 dies per demanar a les empreses interessades en la compra de la unitat productiva que completin la informació de les seves ofertes.

Els 170 treballadors que formen part de la plantilla d'Artigas Alimentària estan en ERTO. Alguna de les ofertes presentades per adquirir la unitat productiva de l’empresa contempla mantenir la totalitat de la plantilla, mentre una altra només té intenció de quedar-se amb 10 treballadors.

Entre mitjans i finals de juliol, l’empresa va aturar la producció. Tanmateix, no ho va fer per complet. Un grup d’empleats segueix treballant, ja que un dels seus clients, Caprabo, va sol·licitar continuar amb les comandes de carn tallada. La companyia gironina compra peces de porc i les talla per servir-les a la cadena de supermercats.

Subscriu-te per seguir llegint