El gironí Kim Faura, reconegut amb el Premi Referent E-Tech 2023

Va ser un dels responsables que Girona fos una de les primeres ciutats amb infraestructura de fibra òptica a les empreses i a la llar

Kim Faura Batlle.

Kim Faura Batlle. / AENTEG

DdG

L’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg), patronal del sector tecnològic de les comarques gironines, guardonarà al gironí Kim Faura Batlle amb el Premi Referent E-Tech 2023. L’entrega del guardó es farà durant la gala de lliurament dels Premis E-Tech 2023 que tindrà lloc el dilluns 20 de novembre a l’auditori Josep Irla. Faura succeeix, així, i a la llista de receptors d’aquesta distinció, a Francesc Fajula, conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona.

La junta directiva de l’Aenteg ha volgut reconèixer, amb l’elecció de Kim Faura com a Premi Referent E-Tech 2023, «tant la seva dilatada i reeixida carrera professional, com la seva implicació constant amb les comarques gironines». La seva implicació amb les comarques gironines inclou la participació activa de Telefónica a la Fira de Girona presentant cada any les innovacions de la companyia als gironins, i la col·laboració permanent amb la Cambra de Comerç i amb l’Ajuntament de Girona. També va convertir Girona en una de les primeres geografies amb infraestructura de fibra òptica a les empreses i a la llar, aconseguint una penetració per càpita, per davant de França, Itàlia, Alemanya, o Anglaterra.

Al llarg de la seva dilatada carrera professional ha treballat a la fabricant de productes per a l’afaitat Gillette (del 1978 al 1986), seguida d’una etapa a la indústria de l’alimentació on, entre d’altres tasques, va introduir la marca Chupa Chups al mercat estatunidenc i va treballar per la multinacional Sara Lee en la marca de cafè Marcilla.

El 2001 va incorporar-se a Telefónica on va estar-hi vint anys, fins el 2021, exercint diversos rols durant aquesta llarga etapa de la seva vida professional: director general de màrqueting i consum per Espanya, director general corporatiu de màrqueting i continguts, president de Terra Lycos, director general de l’àrea Mediterrani i assessor sènior del president de Telefónica. Durant la seva estada a Telefònica, va portar a Catalunya la Universitat Corporativa de Telefónica, el centre de recerca que lidera la innovació mundial de Telefònica, especialitzat en IA (intel·ligència artificial), IoT (Internet de les coses) i multimèdia. 

El MWC a Barcelona

Faura també va ser un dels responsables de la construcció a Catalunya de l’edifici de Telefónica a Diagonal 00, i també es va encarregar de la creació de centres d’atenció en català, i va ser un factor clau per la reeixida candidatura de la Barcelona MWC (Mobile World Capital), incorporant el Mobile World Center a la Flagship store de Telefónica a la plaça Catalunya.

Actualment, i a banda de la seva activitat com a consultor estratègic independent, és membre del consell assessor d’Importaco i de Schindler, però al llarg de la seva vida ha desenvolupat altres responsabilitats com, per exemple, la de membre del Patronat del Gran Teatre del Liceu i membre de la Comissió de Telecomunicacions de la Generalitat