L’habitatge s’encareix més d’un 8% en l’últim any a les comarques gironines

De mitjana, el preu del metre quadrat a la província de Girona se situa en 2.455 euros

Exterior d’una immobiliària, en una imatge d’arxiu.

Exterior d’una immobiliària, en una imatge d’arxiu. / Manu Mitru

Joel Lozano

Joel Lozano

Comprar un habitatge a les comarques gironines és un 8,7% més car que fa un any, amb un preu mitjà de 2.455 euros el metre quadrat, segons les darreres dades publicades pel portal immobiliari Fotocasa. La demarcació, però, tanca l’octubre amb una petita caiguda del preu respecte al mes de setembre, en concret d’un 0,2%. En comparació amb la mitjana espanyola, on el metre quadrat té un preu de 2.159 euros, l’habitatge és fins a un 13,7% més car a les comarques gironines.

El portal Idealista també reflecteix en les seves darreres dades un augment del preu interanual a l’octubre, malgrat que amb una menor intensitat que Fotocasa. Segons Idealista, el preu del metre quadrat a la província de Girona és de 2.256 euros, un 3,8% més que l’octubre del 2022 i es manté respecte al setembre.

A la ciutat de Girona, segons Fotocasa, el preu del metre quadrat costa 2.712 euros de mitjana, un 9,1% més que fa un any i un 0,5% més que al setembre. Unes xifres similars a les publicades per Idealista, que assegura que de mitjana el metre quadrat costa 2.434 euros a la ciutat, un 6,5% més que l’octubre del 2022 i un 0,6% més que al passat setembre.

A Espanya, el preu de l’habitatge usat ha registrat una pujada del 0,4% durant el mes d’octubre, situant-se a 2.016 euros el metre quadrat, segons l’últim índex de preus immobiliaris d’Idealista. Aquesta dada és un 7,1% més alta que la del mateix mes de l’any passat, mentre que se situa un 4,7% per sota del preu màxim històric de l’habitatge a Espanya, registrat el juny del 2007. Unes xifres molt similars a les exposades per Fotocasa, que assegura que a Espanya puja un 0,4% la variació mensual del preu de l’habitatge de segona mà i un 6,6% en la variació interanual, situant el preu en 2.159 euros el metre quadrat a l’octubre.

María Matos, directora d’estudis i portaveu de Fotocasa assegura que hi ha una «tendència d’alentiment del ritme de creixement del preu de l’habitatge de segona mà. Queden enrere les variacions més grans mostrades de l’última dècada i el preu comença una etapa de recerca d’estabilització després de l’acceleració provocada per la pujada de tipus d’interès». Tanmateix assegura que «aquesta moderació de l’encariment no significa que el preu mostri caigudes» «No s’esperen baixades a causa del gran desequilibri existent entre oferta i demanda, el dèficit productiu d’obra nova i habitatge social i l’intens interès per comprar provinent d’un perfil solvent i inversor al mercat», afegeix.

Subscriu-te per seguir llegint