El sector dels pisos turístics qualifica d'"irresponsable" la nova regulació de la Generalitat

Asseguren que la nova normativa posa en risc el 50% del turisme del conjunt de Catalunya

Mapa interactiu | Aquests són els municipis on es posarà un límit de llicències de pisos turístics

Europa Press

El president de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, ha qualificat d'"irresponsable" la nova regulació d'habitatges turístics de la Generalitat per la qual els propietaris hauran de sol·licitar una llicència prèvia als ajuntaments per poder operar amb ús turístic.

Ho ha dit com a portaveu de la Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur) i en unes declaracions als mitjans aquest dilluns després de la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Alcántara ha assegurat que la nova normativa posa en risc el 50% del turisme del conjunt de Catalunya, els llocs de feina que genera aquest sector i l'impacte que té en el comerç i en la restauració.

Ha valorat que la mesura és "bàsicament una expropiació sense indemnitzar" i ha criticat que el Govern no ha comptat amb el sector per debatre el decret llei abans de presentar-lo als mitjans.

"Crec que al final hauran de ser els jutges els qui diguin si expropiar sense indemnitzar és una cosa que es pot fer a Catalunya o no es pot fer, creiem que no", ha afegit.