Comença el 2024 amb 10 deduccions com a autònom

La declaració de la Renda et pot sortir favorable

Comença a demanar els tiquets i factures de les teves despeses com empresari

Coneix les deduccions que tens per ser autònom

Coneix les deduccions que tens per ser autònom / @ master1305

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Hem donat el tret de sortida el 2024 i amb ell, als nous propòsits d'any nou. Alguns d'aquests propòsits solen anar relacionats amb l'estalvi. En aquest article coneixereu deu despeses que us podreu deduir si sou autònoms. Treballar per compte propi no és senzill i més quan has de passar comptes amb l'Administració. La declaració de la Renda sol ser un tràmit bastant complex si tenim una empresa: entre l'IVA, l'IRPF, el pagament mensual dels autònoms, les factures, les despeses, etc. Conèixer les deduccions fiscals us ajudarà a començar a preparar la documentació per la pròxima primavera.

Les 10 deduccions dels autònoms

1. La quota mensual d'autònoms, les nòmines dels treballadors, si és que en tens i, els imports abonats a la Seguretat Social, segons la plataforma Declarando.

2. Les eines online que utilitzes per al teu negoci: programes informàtics, revistes especialitzades, contractació d'empreses per gestionar o crear la teva pàgina web o gestió de xarxes socials i, llibres o subscripcions vinculats a la teva professió.

3. Les línies de telèfon, sempre que es pugui demostrar que són utilitzades, exclusivament, per la feina. Per a fer-ho, el més adient és tenir un parell de línies: una de particular i una d'empresa.

Desgrava't la línia de telèfon

Desgrava't la línia de telèfon / freepik

4. Les assegurances de responsabilitat civil, metges privats o assegurances de vida

5. La gestoria que et porta les factures, les nòmines, les despeses, la declaració de la Renda, l'IVA, l'assessorament fiscal, legal o laboral, per exemple. En aquest punt, la deducció serà total.

6. Quota professional de col·legiació i associacions professionals. Hi ha alguns autònoms que estan obligats a estar col·legiats per poder exercir. 

7. Els serveis publicitaris contractats per donar a conèixer el negoci: anuncis a la ràdio, bàners a Internet, etc. Totes les despeses de màrqueting poden ser deduïdes en la declaració de la Renda.

8. Si assisteixes a esdeveniments o formacions del teu àmbit laboral, també tindràs una deducció.

9. El local de treball o els materials necessaris per desenvolupar la teva activitat. Si tens un despatx en un espai coworking i pagues una mensualitat, te la pots desgravar.

10. Les despeses de desplaçament. Si has de viatjar per negocis pots desgravar-te els tiquets del bus, tren, avió, taxi o, fins i tot, la benzina del teu vehicle. Tot i que, amb el tema del vehicle propi (empresarial) és important destacar que s'ha de justificar molt bé aquesta despesa i relacionar-la amb alguna sortida laboral o formació, per exemple. 

És important destacar que totes les deduccions han d'estar vinculades amb l'activitat professional amb la qual ets autònom. Si les formacions, màrqueting, etc., no estan vinculades amb la teva empresa, no podran ser deduïdes en la declaració de la Renda. Ara ja saps com estalviar en aquest 2024: comença a guardar tots els tiquets i a demanar les factures corresponents. Per a més informació, és imprescindible que parlis amb la teva gestora de confiança.