La marca gironina Kave Home vol ampliar la seu de Sils i contractar nous treballadors

L'empresa gironina de mobles creix un 30% i s'expandirà a Milà, Roma i París

Així és el nou centre logístic on Kave Home ha invertit 45 milions d'euros

Francesc Julià: "Ja hi ha una botiga de Kave Home a cada continent"

La botiga que la marca gironina de mobles i decoració Kave Home ha obert a Niça dins el seu pla d'expansió.

La botiga que la marca gironina de mobles i decoració Kave Home ha obert a Niça dins el seu pla d'expansió. / Kave Home

ACN

La marca gironina de mobles i decoració Kave Home, amb seu a Sils, ha crescut un 30% durant el 2023 i tanca exercici facturant més de 200 milions d'euros. Segons destaca en un comunicat, part del creixement es deu a l'aposta que Kave Home va fer per expandir la seva xarxa de punts de venda -actualment, ja en té 115- i reforçar presència a França i a Itàlia, dos dels seus mercats estratègics. Precisament, aquest 2024 l'empresa familiar gironina obrirà botigues a Milà, Roma i París. Actualment, Kave Home ja té presència a més de 50 països. Entre els projectes que té en ment per a aquest 2024 hi ha ampliar la seu de Sils, cosa que permetrà contractar nous treballadors, i crear un centre tecnològic del moble.

La marca gironina Kave Home manté la velocitat de creuer. La companyia de disseny de mobles i decoració, que ja va créixer un 34% durant el 2022, tanca l'últim any amb un increment similar de la xifra de negoci. Segons informa en un comunicat, durant el 2023 ha crescut un 30% i ha tancat exercici facturant més de 200 milions d'euros.

La bona marxa de l'empresa s'ha reflectit a totes les àrees de negoci (les vendes a internet, per exemple, han crescut un 50%). La companyia, però, subratlla sobretot l'aposta que ha fet per expandir la marca Kave Home al canal retail, bé sigui amb botigues pròpies o franquiciades. Actualment, la marca ja té presència a una xarxa de 115 punts de venda repartits en més de 50 països.

Durant el 2023, l'empresa ha redimensionat algunes de les seves botigues, ampliant-ne la superfície, i ha reforçat presència a dos mercats que considera estratègics: França i Itàlia. Precisament, seguint en aquesta línia, aquest 2024 Kave Home obrirà noves botigues a Milà, Roma i París. A més, al llarg de l'any passat Kave Home també ha sumat noves franquícies a Guatemala, Bulgària, Islàndia, Hongria o Singapur.

En paral·lel, Kave Home ha continuat creixent dins el canal professional (és a dir, aquell que s'adreça específicament a dissenyadors i arquitectes). Entre d'altres, fent que els seus mobles guanyin presència en projectes de cadenes hoteleres o de restauració.

El centre logístic, un puntal

Kave Home subratlla que el seu nou centre logístic a Tordera ha estat un puntal per al creixement de la companyia. Inaugurat l'any passat, aquesta nau té una superfície de 53.000 metres quadrats i pot emmagatzemar fins a 44.000 palets. Per al 2025, l'empresa familiar ja té en ment ampliar-la, fent que dobli superfície i arribi a sumar més de 100.000 metres quadrats.

El centre logístic de Tordera, a més, també inclou un centre per recuperar i reciclar mobiliari. Segons subratlla Kave Home, això ha permès que la companyia "augmenti en un 40% el mobiliari al qual s'ha pogut donar una segona vida", reciclar més del 90% dels residus que genera la nau i disminuir en un 60% els voluminosos. Tot això ha permès que Kave Home hagi tancat els res últims anys aconseguint "la neutralitat de l'impacte climàtic de l'empremta de carboni".

Ampliar la seu i primeres col·leccions a mida

Entre els objectius que s'ha fixat per a aquest 2024, Kave Home vol ampliar la seu corporativa de l'empresa a Sils. Entre d'altres, per poder atendre l'increment previst de plantilla (que actualment ja suma més de 600 treballadors arreu del món). A més, també vol crear un centre tecnològic de desenvolupament de producte i fabricar les seves primeres col·leccions de mobiliari a mida a l'estat espanyol durant aquest primer trimestre d'any.

Per tirar-ho endavant, fa poc Kave Home ha comprat una nova planta de fabricació de mobles a Yecla, a Múrcia, i ha ampliat amb 6.000 metres quadrats el centre d'entapissat que ja té a la regió. Durant el 2024, concreta l'empresa, els mobles amb el segell de Kave Home que es fabriquin al territori estatal suposaran més del 30% de tots els que es produeixin.

Per últim, durant l'any passat, Kave Home ha tret al mercat més de 1.000 referències noves de mobiliari i objectes de decoració i ha engegat un nou projecte cultural, el Kave Gallery.