Els programes de formació del Clúster Èxit superen el 60% d’inserció laboral

Durant el passat 2023 van participar en el ‘Punts de Formació Incorpora’ un total de 42 persones

Entrega dels diplomes

Entrega dels diplomes / Clúster Èxit

Redacció

El Clúster Èxit, associació gironina del sector de l’economia social, va entregar dimecres els diplomes de les actuacions formatives que impulsa a través del programa Incorpora de la Fundació la Caixa. Durant l’acte d’entrega, protagonitzat per les persones acreditades que hi han intervingut activament, es va donar a conèixer els resultats principals d’aquesta última edició. Aquest 2023 van participar en el programa un total de 42 persones, el 76% de les quals va finalitzar la formació amb acreditació i el 66% es va inserir laboralment en alguna de les empreses col·laboradores, amb diferents processos de selecció encara oberts que permetran incrementar aquest percentatge. Del total de l’alumnat, 32 persones han fet pràctiques laborals en empresa.

Els ‘Punts de Formació Incorpora’ són una iniciativa de formació adaptada als col·lectius amb dificultats especials, que tenen com a objectiu oferir una formació qualificada i capacitada per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral.

Durant aquest darrer any es van desenvolupar dos àmbits formatius: Auxiliar de venda i atenció al client en comerç i hostaleria, i Operacions auxiliars de magatzem. «El grau de satisfacció per part dels alumnes és de 9 punts sobre 10, un resultat molt elevat que posa de relleu tant la qualitat de les accions formatives com la implicació per part de les empreses participants», asseguren des de l’associació. «Aquests bons resultats posen de relleu la necessitat de seguir generant aliances amb el món empresarial per tal que les persones amb especials dificultats puguin assolir l’objectiu de trobar i mantenir una feina», afegeixen.