L’Ajuntament de Blanes dona suport a l’oferta per comprar Nylstar

El comitè signa un acord amb ACIN sobre la subrogació de contractes i el compromís de recol·locació de les persones que van perdre el seu lloc de treball

L’administrador concursal considera la proposta «insuficient», segons l'Ajuntament

La fàbrica de Nylstar, en una imatge d'arxiu

La fàbrica de Nylstar, en una imatge d'arxiu / ACN

Redacció

Com ja va fer fa uns dies el comitè d'empresa de la tèxtil Nylstar, l'Ajuntament de Blanes dona suport a l'oferta presentada per ACIN Recycling Metals per fer-se amb la firma blanenca.

ACIN ha estat l'única empresa que ha presentat una oferta. La intenció, però, és abandonar el sector tèxtil, segons informa el comitè, ja que ACIN, que es dedica al sector del reciclatge industrial, optaria per a una reconversió per aprofitar els terrenys de Nylstar i desenvolupar la seva activitat. Segons l'Ajuntament de Blanes, aquesta proposta "va ser valorada negativament per l'Administració Concursal a la reunió de la Taula per a la Reindustrialització de Nylstar, que va considerar l'oferta insuficient".

Aquesta setmana, el comitè d'empresa s'ha reunit amb l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, demanant el suport del consistori blanenc a la decisió del personal de l'antiga SAFA. El batlle va fer extensiva aquesta petició a la resta de grups polítics representats a l'Ajuntament. Després d'una reunió convocada amb caràcter extraordinari de la Junta de Portaveus Municipals amb aquesta qüestió com a tema únic, totes les forces polítiques han donat suport unànimemen ta l'opció que defensen els treballadors.

"Estic completament d'acord amb l'oferta que ha presentat ACIN, perquè precisament s'inscriu i potencia un sector actualment en creixement com és el del reciclatge. El nostre interès com Ajuntament de Blanes és que es mantingui la producció industrial en aquesta zona i a més a més, encara més important: hi ha una previsió de creixement de 75 treballadors i treballadores, i això no es pot perdre de vista en els temps que corren", assegura l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández.

Els representants dels treballadors han signat un acord amb ACIN sobre la subrogació de contractes i el compromís de recol·locació de les persones que van perdre el seu lloc de treball. L'acord inclou que, en el marc del concurs de la societat Nylstar, ACIN subrogarà 15 de 35 contractes laborals de l'actual plantilla, amb les mateixes condicions socials i econòmiques. També s'obliga i compromet al manteniment de l'ocupació laboral per als treballadors i treballadores des del primer dia en què s'iniciï l'activitat industrial al perímetre de l'empresa Nylstar.

Per últim, l'acord contempla que tindran prioritat en treball a les instal·lacions de Nylstar el personal que va extingir la seva relació laboral amb Nylstar, a causa de la presentació del Concurs de Liquidació del passat 18 de gener de 2023. Per això, els representants legals dels treballadors participaran en els processos de selecció del personal necessari. La previsió inicial d'ocupació de l'empresa ACIN a Blanes serà d'unes 75 persones, una vegada hagi finalitzat la reconversió industrial.