El programa Incorpora aconsegueix 1.145 contractacions a Girona

A les comarques gironines, actualment, hi col·laboren 502 empreses

Rafaella Sileira, beneficiària del programa Incorpora.

Rafaella Sileira, beneficiària del programa Incorpora. / Fundació La Caixa

Redacció

El programa d'inclusió sociolaboral de la Fundació "la Caixa", Incorpora, va facilitar a Girona 1.145 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat l'any 2023, a través de 12 entitats socials i 39 tècnics. A les comarques gironines, actualment, hi col·laboren 502 empreses

"El nostre objectiu comú és facilitar la inclusió de tots els col·lectius que encara han de superar barreres i obstacles a l'hora de trobar una feina. Per això, continuem construint nous ponts entre el teixit social i el teixit empresarial per promoure la igualtat d'oportunitats", ha subratllat el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón.

Un dels objectius en els quals també se centra el programa és el foment de la igualtat de gènere en l'accés a la feina i la inserció de dones en situació de vulnerabilitat (segons l'INE, la taxa d'atur femení a Espanya es va situar en el 13,36% en el quart trimestre de 2023, més de 3 punts per damunt de la taxa dels homes). En aquest sentit, del total d'insercions facilitades per Incorpora l'any passat, 22.947 van ser de dones (54%), de les quals 1.288 eren víctimes de violència de gènere. Això ha estat possible gràcies a itineraris personalitzats que combinen formació competencial i tallers d'empoderament per recuperar l'autoestima i la confiança perdudes.

A més, el programa ha impulsat insercions laborals entre diversos col·lectius: persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial; persones migrants; joves; persones més grans de 45 anys; joves que provenen del sistema de protecció de menors, i persones amb problemes d'addiccions, entre d'altres.