La Generalitat estudiarà millorar l'oferta d'ACIN per comprar Nylstar

La reunió prevista per aquest divendres entre les diferents parts implicades es posposa pel pròxim 12 de març

Un treballador de Nylstar, en una imatge d’arxiu.

Un treballador de Nylstar, en una imatge d’arxiu. / ACN

Joel Lozano

Joel Lozano

La Generalitat estudiarà la possibilitat de millorar l'oferta de la firma de reciclatge ACIN per comprar la tèxtil de Blanes Nylstar. Segons explica el comitè, aquest tema es debatrà en una reunió convocada pel pròxim 4 de març entre l'administrador concursal, a l'Ajuntament de Blanes, la Generalitat i ACIN. L'oferta es milloraria "adjuntant una fórmula jurídicament legal en què el deute amb la Generalitat i l'Ajuntament de Blanes pogués afavorir la Reindustrialització de Nylstar a través d'ACIN", detallen.

La intenció d'ACIN és que Nylstar abandoni el sector tèxtil. La companyia dedicada al sector del reciclatge industrial, optaria per a una reconversió per aprofitar els terrenys de Nylstar i desenvolupar la seva activitat.

Tot i ser l'única que s'ha presentat fins ara, l'administrador concursal va valorar negativament la proposta. Entre d'altres, perquè no permetria eixugar el deute que arrossega Nylstar, immersa des de fa més d'un any en concurs de creditors, i que puja a uns 15 milions d'euros.

Per això aquesta mateixa setmana, el comitè instava la Generalitat a implicar-se i "trobar la fórmula adequada" perquè l'oferta de compra d'ACIN tiri endavant. Per a la plantilla, això passa perquè tant el Govern com l'Ajuntament de Blanes moguin fitxa amb el deute que arrossega la tèxtil, "tenint en compte que gairebé el 50% correspon a les administracions públiques".

Arran d'aquestes novetats, la trobada prevista per aquest divendres entre representants dels treballadors, l'Ajuntament de Blanes, la Generalitat, l'administrador concursal i càrrecs d'ACIN, ha quedat posposada pel 12 de març. Divendres alguns treballadors de Nylstar aprofitaran per visitar la planta d'ACIN a Arbúcies.