La intel·ligència artificial destruirà 400.000 ocupacions a Espanya en 10 anys, segons Randstad

Un estudi de l'empresa indica que gairebé el 10% de les ocupacions actuals està en risc de ser automatitzat

Inteligencia artificial (IA)

Inteligencia artificial (IA) / teerayuth oanwong

EFE

La intel·ligència artificial crearà 1,61 milions de llocs de treball a Espanya en la dècada vinent, però destruirà 2 milions, la qual cosa suposarà una pèrdua de gairebé 400.000 ocupacions, segons l'empresa de recursos humans Randstad.

Randstad ha publicat aquest dilluns una anàlisi del potencial efecte de la intel·ligència artificial en el mercat laboral espanyol, un càlcul que no té en compte el possible efecte d'altres variables econòmiques o reguladores i que conclou que les ocupacions que podrien desaparèixer en deu anys superen a les noves oportunitats laborals que sorgiran d'aquesta tecnologia.

D'acord amb l'estudi, el 9,8% de les ocupacions actuals, uns dos milions, està en risc de ser automatitzat, mentre que un 15,9% guanyarà productivitat gràcies a la intel·ligència artificial i la resta no es veurà afectat.

L'impacte variarà entre sectors, ja que mentre el comerç i les activitats administratives reduiran la seva ocupació, aquesta creixerà en les àrees de programació i consultoria, telecomunicacions, mitjans i publicacions i activitats professionals, científiques i tècniques.