L’Alt Empordà torna a liderar el creixement d’afiliats a la Seguretat Social a la província

Per sisè mes consecutiu la comarca registra el major augment percentual interanual a la demarcació, amb una pujada del 4,7% al febrer

Persones a l’exterior d’una oficina de treball, en una imatge d’arxiu.

Persones a l’exterior d’una oficina de treball, en una imatge d’arxiu. / ddg

Joel Lozano

Joel Lozano

Per sisè mes consecutiu, l’Alt Empordà torna a liderar el creixement d’afiliats a la Seguretat Social a les comarques gironines al febrer. El nombre de persones afiliades va augmentar a tota la demarcació en comparació amb el segon mes del 2023. A l’Alt Empordà concretament, ho va fer un 4,7%, la segona xifra més alta de Catalunya, només superada pel Solsonès, on va créixer un 11,7% (afectada per la nova divisió comarcal). Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), l’increment percentual a l’Alt Empordà supera amb una diferència considerable la mitjana catalana, on els afiliats van créixer un 2,5%.

A aquest increment interanual registrat a l’Alt Empordà, que lidera aquesta llista a les comarques gironines des del setembre, el segueixen el Gironès (+3,5%); la Selva (+3%); el Baix Empordà (+2,8%) -totes tres comarques també van registrar increments per sobre de la mitjana catalana- la Garrotxa i el Pla de l’Estany (ambdues amb un augment del +2,3%); la Cerdanya (+1,9%); i el Ripollès (+0,4%).

Tanmateix, si centrem la mirada en la variació mensual, els afiliats a la Seguretat Social van seguir pujant a totes les comarques de Girona, però aquest creixement el va liderar el Baix Empordà, amb un creixement del 2,3%. Aquest llistat el completen la Selva (+1,9%); l’Alt Empordà (+1,7%); la Cerdanya (+1%); la Garrotxa (+0,9%), el Gironès (+0,7%); i el Ripollès i el Pla de l’Estany (ambdues comarques amb un augment del (0,3%).

A Catalunya, en relació amb el mes de gener, el nombre d’afiliats va augmentar a totes les comarques. Al conjunt de Catalunya va créixer en 30.865 persones, un 0,9%, respecte al mes de gener. Els augments més elevats són tots gironins, els del Baix Empordà (2,3%), la Selva (1,9%) i l’Alt Empordà (1,7%). Al febrer i respecte del mateix mes de l’any anterior, al conjunt de Catalunya, el nombre de dones afiliades a la Seguretat Social va augmentar en 45.565 i el d’homes en 40.680, fet que suposa augments interanuals del 2,8% i 2,2%, respectivament.