L’hostaleria i el turisme de Girona busquen joves preparats: aquest centre organitza portes obertes obertes de FP dual el 3 i 4 d'abril

L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG) donarà a conèixer les seves titulacions els dies 3 i 4 d’abril

L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona ofereix diferents titulacions del sector

L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona ofereix diferents titulacions del sector / Cedida

Jaume Puig

L’hostaleria i el turisme són dos dels sectors més importants de l’economia gironina. Només a la ciutat de Girona es calcula que representa el 6% del PIB i el 8,5% de l’ocupació, segons les dades de l’Associació d’Hostaleria de Girona. En el cas de la província, el sector serveis representa el  67% de la seva estructura econòmica, i l’hostaleria i el turisme tindrien un dels pesos principals, sobretot per la Costa Brava, on aquestes activitats representarien prop del 20% del PIB.

L’evolució de l’hostaleria i el turisme ha anat acompanyada d’una demanda de perfils professionals més concrets i amb una formació capaç d’ajustar-se a les necessitats del sector. Els restaurants i bars aposten cada vegada més per propostes més personalitzades i el turisme és una indústria que innova constantment per oferir les millors experiències als visitants.  

Estudiar hostaleria i turisme a Girona

Des de ja fa més de 50 anys a Girona hi ha una de les escoles deganes del sector: l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), que disposa de diferents titulacions de Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM), Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS)Programes de formació i inserció (PFI)Itinerari formatiu específic (IFE) i certificats de professionalitat relacionats amb aquestes activitats.

Formació professional en hostaleria i turisme

L’EHTG disposa de tres CFGM: Cuina i gastronomia, Serveis en restauració i Forneria, pastisseria i confiteria. Tots els tenen una durada de dos cursos acadèmics que es divideixen en una formació acadèmica i pràctiques professionals a empreses del sector amb les que l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona té convenis.

D’altra banda, i pel que fa als CFGS, el centre gironí té cinc titulacions: Direcció en cuina, Direcció en serveis de restauració, Gestió d’allotjaments turístics, Guia, Informació i Assistència Turístiques i també Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments. Aquests cursos també tenen dos anys de duració i amb una formació teòrica i pràctica.

L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha fet el salt a la FP Dual, que ja serà obligatòria per a tots els centres a partir del curs 2024/25. Aquest model permet a l’alumne alternar la seva formació entre el centre educatiu i l’empresa. Aquestes últimes assumeixen una part dels resultats acadèmics i, en funció de la tipologia de formació, tindrà més o menys pes. Segons l’estudi ‘L’impacte de la formació professional dual en la inserció laboral a Catalunya’, els graduats amb aquesta modalitat guanyen un 28% més.

El sector demana professionals ben formats

El sector demana professionals ben formats / Cedida

Altres formacions d’hostaleria i turisme

A part de la formació professional, l’EHTG també ofereix programes de formació i inserció (PFI) per a joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que els permet incorporar-se al mercat laboral o accedir a CFGM o l’Escola d’Adults. Concretament, el centre disposa de la titulació d’Auxiliar en Hostaleria-Cuina i Serveis de Restauració, que té una duració d’un curs acadèmic. La presentació de sol·licituds es pot començar a fer a partir del 2 de maig.

El centre també ofereix un Itinerari Formatiu Específic (IFE) per alumnes amb necessitats especials. Uns estudis que permeten a l’alumne assolir més autonomia personal i que faciliten la inclusió social i laboral. En aquest cas, l’EHTG disposa de la titulació d’Auxiliar en Serveis de Restauració i Elaboració d’Àpats. Finalment, l’oferta formativa del centre es completa amb certificats de professionalitat. Concretament, i d’aquesta branca, ofereixen el curs d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar.

Centre de referència per estudiar hostaleria i turisme a Girona

L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona disposa d’unes instal·lacions punteres i adaptades a les seves formacions. Les aules restaurant estan preparades per a que els alumnes d’hostaleria puguin realitzar les seves classes pràctiques, però a més el centre té dos restaurants oberts al públic. També disposen d’espais cuina, una aula de pastisseria i una aula de panificació. Pel que fa a les titulacions de turisme tenen habitació d’hotel i aula de bugaderia.

Hi ha espais oberts al públic

Hi ha espais oberts al públic / Cedida

El centre ofereix també un seguiment personalitzat de l’alumne, disposa d’una borsa de treball i també valora l’aprenentatge vivencial com a millor forma de consolidar la formació. En aquest sentit, disposa d’un programa de mobilitat internacional que permet a l’alumnat cursar tot o part del mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) en una empresa d’un altre país europeu. Això permet l’alumne perfeccionar els coneixements lingüístics i millorar la seva formació tècnica, i pel que fa al centre li permet afavorir la seva projecció europea.

L’EHTG també ofereix un servei d’orientació acadèmica i professional a l’alumnat amb l’objectiu d’ajudar-lo a construir el seu itinerari professional al sector. Aquest servei també va adreçat a institucions i empreses col·laboradores per a millorar, entre d’altres, la qualificació professional o la seva competitivitat. 

Jornada de portes obertes el 3 i 4 d’abril

Amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta formativa del centre de la mà del professorat i dels seus estudiants, l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha organitzat dues jornades de portes obertes. A més de saber en què consisteix la formació, també es podran visitar les aules o els tallers on fer les pràctiques, entre d’altres.

Futurs alumnes i les seves famílies podran conèixer el centre amb les jornades de portes obertes

Futurs alumnes i les seves famílies podran conèixer el centre amb les jornades de portes obertes / Cedida

El 3 d'abril es podrà conèixer l’oferta de CFGM, PFI i IFE i el 4 d'abril l’oferta de CFGS. Per participar cal inscriure’s a través d’aquest enllaç.

Més informació

Direcció: Carrer Josep Viader i Moliner, 11, 17001 Girona

Telèfon: 972 22 01 22

Al web