Les empres gironines reben 695 milions de Caixabank

El finançament a les companyies de la demarcació disminueix gairebé 100 milions d’euros, mentre que el nombre d’operacions augmenta

Oficina de CaixaBank a Palamós

Oficina de CaixaBank a Palamós / CaixaBank

Redacció

CaixaBank va concedir un total de 695 milions d’euros a les empreses de la província de Girona durant el 2023. La xifra correspon a un total de 3.700 operacions. Malgrat que les operacions es van incrementar un 3,7%, 132 més que el 2022, l’import total de la concessió de crèdit va disminuir gairebé 100 milions, ja que l’any 2022 l’entitat financera va concedir 785 milions d’euros.

Aquest volum de crèdit, dirigit a petites, mitjanes i grans empreses de les comarques gironines, es va destinar, principalment, a injectar liquiditat i a finançar inversions per al creixement dels seus negocis, segons expliquen des de CaixaBank.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, destaca «la confiança de l’entitat financera en el teixit empresarial gironí com un motor determinant en el creixement econòmic regional» i, referent a això, assegura «que el suport de CaixaBank al sector empresarial va més enllà de l’àmbit financer». «Per a nosaltres és fonamental estar a prop dels empresaris en el seu dia a dia a través d’un assessorament d’alta qualitat i acompanyament», afirma.

CaixaBank compta a les comarques gironines amb un total de sis centres i oficines especialitzades per donar resposta, exclusivament, a les necessitats de les empreses. Uns espais on, segons detallen des de l’entitat, treballen un ampli equip de professionals experts en la gestió integral de les empreses, oferint «una proposta de valor única i diferenciada».