L’olotina Carla Vendrell, millor nota de les PAU a Catalunya

L’expatinadora del CPA Olot ha tret un 10 i vol estudiar Dret a la Universitat Pompeu Fabra

L'olotina Carla Vendrell, millor nota de les PAU a Catalunya.

L'olotina Carla Vendrell, millor nota de les PAU a Catalunya. / DdG

Meritxell Comas

Meritxell Comas

L’olotina Carla Vendrell ha obtingut la millor nota de les PAU a Catalunya, amb un 10. L’estudiant de l’institut La Garrotxa, que no va poder evitar esclatar d’eufòria quan dimecres es va assabentar de la nota, assegura que «encara ho estic assimilant»: «És que estava perfecte, no hi havia cap error», celebra. La notícia l’ha agafat a Menorca, on ha desembarcat amb les amigues per a gaudir de les festes de Sant Joan. «Hem vingut a celebrar que s’ha acabat l’institut i la Selectivitat, però ara encara tinc més motiu per a celebrar el tancament d’aquesta etapa». El curs que ve vol estudiar Dret a la Universitat Pompeu Fabra.

A la Selectivitat, però, hi va anar tranquil·la. I és que amb una mitjana de 9,83 de Batxillerat (ha cursat la modalitat humanístic-social amb matemàtiques aplicades i llatí) i una «base sòlida», va apostar per a preparar-se els exàmens tres setmanes abans amb «calma i paciència». Els moments de desconnexió, des de pauses de cafè a la pràctica esportiva, han estat «clau». La Selectivitat, assegura, no la va trobar complicada: «Era el que havíem estat fent durant tot el curs».

Precisament, l’esport -i més concretament el patinatge artístic- l’han entrenat en l’esforç, la disciplina i la constància. De fet, Carla Vendrell és expatinadora del CPA Olot i va ser campiona del món al 2021. «Patino des dels 4 anys i la disciplina que m’ha donat el patinatge artístic m’ha ajudat molt a assolir aquests resultats acadèmics, per mi ha estat una guia que m’ha ajudat a saber on he de focalitzar la meva atenció», assegura.

A nivell docent, celebra que ha trobat «molt bons professors»: «He tingut molta sort, aquesta nota també és mèrit seu», assenyala.

Quan torni de Menorca, vol buscar feina per a estalviar pel curs que ve. «M’agradaria aconseguir una base econòmica per l’any que ve, perquè viure a Barcelona serà un canvi important».

Blai Higueras i Júlia Fita, tots dos alumnes de l’institut Ramon Muntaner de Figueres, han aconseguit la segona millor nota de la demarcació de Girona, amb un empat a 9,70.

Els dos estudiants amb més nota de les PAU a Girona, Júlia Fita i Blai Higueras davant de la placa de l’Institut Ramon Muntaner on estudiaven.

Els dos estudiants amb més nota de les PAU a Girona, Júlia Fita i Blai Higueras davant de la placa de l’Institut Ramon Muntaner on estudiaven. / ACN

Subscriu-te per seguir llegint