Els alumnes de l’escola de Sant Esteve de Guialbes homenatgen el cantautor Pau Riba amb un musical

La producció, que reivindica la figura i el llegat de l’artista, es podrà veure el 15 de desembre a Vilafreser

Els alumnes, en un assaig.

Els alumnes, en un assaig. / ANDREU PARER

DdG

Els alumnes de l’escola de Sant Esteve de Guialbes, al Pla de l’Estany, representaran el proper 15 de desembre al teatre de Vilafreser l’espectacle 'Pau, el musical', una producció que homenatja el cantautor català Pau Riba i reivindica la figura i el llegat de l’artista.

En el muntatge, que van començar a treballar a l’inici de curs a través de diferents projectes educatius, hi participen tots els alumnes de l’escola. Sota la dramatúrgia del filòleg Marc Comadran, pare de dos alumnes, el musical fa un repàs pels temes més emblemàtics de l’artista, tot i que també dona veu a les seves cançons més desconegududes. «Tots els personatges ens posen en relleu aspectes diversos de Pau Riba. Alguns, fins i tot, parlen a la manera de Pau Riba, amb idees seves o expressions extretes dels seus escrits», concreta Comadran, també professor de l’institut Josep Brugulat de Banyoles i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). A més, assenyala que «un dels reptes del musical és el fet de comptar amb cançons i textos d’èpoques, temàtiques i estils diferents», un conjunt que, assegura, «permet entendre l’obra de Riba com un tot polièdric en què s’imbriquen la dolçor i l’humor cantellut, la cosa transcendental i el joc intel·lectual, el realisme i la psicodèlia».

Algunes de les cançons que s’interpretaran en l’espectacle són 'Mel', 'La Marramua', 'L’home estàtic', 'El xiclet del temps' o 'Cançó 7a en colors'. I és que l’escola aposta des de fa anys pels musicals, i ja han interpretat des de 'Coco' a 'El Rei Lleó', passant per 'El Mag d’Oz' o 'El Petit Príncep'.