Temps de Catalunya, avui, divendres 5 d'abril: preparats per la calor

La pols sahariana empitjorarà la qualitat de l'aire tot el cap de setmana

Gent gaudint de la platja de Fenals de Lloret l'any passat

Gent gaudint de la platja de Fenals de Lloret l'any passat / David Aparicio

Ángel Guerrero

Catalunya es prepara aquest divendres, 5 d'abril, per fer front a un cap de setmana que promet. L'entrada d'aire del sud per la influència de la borrasca 'Olivia' ens portarà uns dies de calor extrema i de calima que empitjorarà molt la qualitat de l'aire. Podran ser uns dies angoixants, sobretot a l'interior. La setmana que ve ens portarà un tímid canvi de temps.

Aquest és el temps que s'espera aquest divendres

Avui tampoc no s'esperen precipitacions. El cel romandrà en general clar. Els estrats baixos tornaran a ser destacats al litoral i a la vall de l'Ebre.

Mentrestant, les temperatures no deixen de pujar. L'ascens dels termòmetres serà general, tret de determinats punts de la costa i de l'interior del Camp de Tarragona. El Meteocat preveu que es freguin els 30 graus a l'interior de l'Alt Empordà i que en altres punts de l'interior els registres oscil·lin entre els 24 i els 27 graus.

La boira o boirina empitjorarà la visibilitat en trams de la costa i la vall de l'Ebre.

El vent podrà tornar a bufar amb força durant la tarda al prelitoral nord i sud, així com al nord de la costa i als cims del Pirineu.

Calor i calima

I el cap de setmana, més calor i més pols sahariana en suspensió. Les temperatures pujaran per sobre dels 30 graus a nombroses comarques de l'interior. La calor, però, serà més suau al litoral, on seguiran els núvols baixos. La calima empitjorarà la qualitat de l´aire i es mantindrà el cap de setmana. Entre dilluns i dimarts veurem un canvi de temps que podrà portar més núvols i pluges a la meitat nord. Les temperatures es normalitzaran aleshores.