Catalunya activa la prealerta per pluges intenses durant aquest dimecres

Alerten de xàfecs intensos a les comarques gironines els pròxims dies

Diversos ciutadans es protegeixen de la pluja, en una imatge d'arxiu.

Diversos ciutadans es protegeixen de la pluja, en una imatge d'arxiu. / ACN

Redacció

Redacció

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat la prealerta del pla Inuncat per les intenses pluges que s'esperen de cara a la tarda d'aquest dimarts i la jornada del dimecres. Els pronòstics apunten al fet que les pluges podrien deixar uns 20 mm en tan sols 30 minuts en gran part del territori català. Sobretot a les comarques de Ponent, el sud i la Catalunya central. Els meteoròlegs adverteixen que les precipitacions també vindran acompanyades d'un important descens tèrmic que provocarà una baixada dels termòmetres en tota Catalunya i podria fins i tot provocar nevades puntuals en el cim dels Pirineus.

Aquest dimarts s'esperen ruixats extensos en gran part del territori. Durant la tarda, segons apunten els pronòstics del Meteocat, les pluges se centraran sobretot en la meitat nord i est de Catalunya. De cara a la nit, sembla que les precipitacions es desplaçaran en el nord de la depressió Central i en punts del litoral i prelitoral central i del Camp de Tarragona. S'espera que les pluges siguin de caràcter entre feble i moderat durant bona part de la jornada encara que de cara a la nit podrien ser localment fortes en el sud del litoral central així com al Camp de Tarragona.

El dimecres també s'espera que les pluges segueixin el seu curs. Els pronòstics apunten al fet que demà seguirà plovent en gran part del territori català. Tot apunta al fet que aquestes pluges podrien arribar acompanyades de tempestes i, localment, de calamarsa. Durant la matinada, s'esperen ruixats en el litoral i prelitoral del sector central acompanyats de pluges disperses en altres zones. Al llarg del matí, les precipitacions es concentraran en l'est i nord de Catalunya. I de cara a la tarda, s'esperen pluges en la depressió central, el Camp de Tarragona i la resta del litoral i prelitoral central.