Carme Renedo i Isaac Padrós, números 2 i 3 de la candidatura de Puigdemont a Girona

Els primers llocs també comptaran amb Sònia Martínez, Maite Selva, Maria Àngels Planas i Jordi Munell 

La número 2 de la llista, Carme Renedo.

La número 2 de la llista, Carme Renedo. / Daniel Bonaventura

Laura Fanals

Laura Fanals

L’exdelegada territorial de Cultura a Girona Carme Renedo i l’activista social Isaac Padrós seran els números 2 i 3, respectivament, de la llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a les comarques gironines, encapçalada per Salvador Vergés. Segons han informat des de Junts, l’executiva nacional ja ha aprovat les llistes, que hauran de ser ratificades pel Consell Nacional del partit. Segons expliquen, la candidatura respon a la idea de Carles Puigdemont d’anar «més enllà de les costures del partit», de manera que incorporen en llocs de sortida «persones que comparteixen la necessitat de sumar esforços pensant en el país i la nació».

D’aquesta manera, la número 2, Carme Renedo, és molt coneguda en l’àmbit de la cultura a Girona. Bibliotecària de professió, ha estat cap del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, directora de la Casa de Cultura, directora dels serveis territorials del departament de Cultura a Girona i subdirectora general de Biblioteques de la Generalitat, entre altres.

Pel que fa a Isaac Padrós, és conegut per la seva tasca dins l’activisme social. Padrós, que va perdre la visió als 35 anys arran d’un accident de trànsit, és el president de l’associació Multicapacitats i en els darrers anys ha treballat per visibilitzar les dificultats de les persones amb discapacitats.

Els següents noms de la llista estan més directament vinculats al partit. La quarta serà l’exalcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, el número 5 l’ocuparà l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i el 6 serà per a la regidora de Girona Maria Àngels Planas. El número 7 serà Jordi Munell, el 8 l’ocuparà Mònica Rabassa, el 9 serà per a Teresa Garcia i el 10 l’ocuparà Francesc Ten. Tancaran la candidatura Salvador Coll, Mònica Santjaume, Joan Mir, Núria Murlà, Josep Santamaria, Ferran Rodero i Maria Rosa Vila.  

Segons indiquen des del partit, l’equip escollit per formar part de les llistes respon a «la demanda d’unitat del conjunt de sectors socials». Així doncs, volen «capgirar la tendència a la decadència en l’autogovern, recuperar l’autoestima i l’esperança en el país, oferir un govern amb lideratge que sigui capaç de treballar i recuperi el pols de Catalunya amb l’horitzó ben fixat de culminar amb èxit el procés d’independència».