La CUP reclama la protecció del litoral davant de projectes «massificadors»

La formació denuncia l’urbanisme «depredador» i demana que la creació del Conservatori del Litoral 

Dani Cornellà i Montserrat Vinyets, durant la roda de premsa.

Dani Cornellà i Montserrat Vinyets, durant la roda de premsa. / DdG

DdG

La CUP ha reivindicat la protecció del litoral gironí davant de projectes urbanístics que «n’agreujarien la massificació», segons han advertit els seus caps de llista per Girona, Dani Cornellà i Montserrat Vinyets. Tots dos han ofert una roda de premsa a la cala d’Aigua Xelida, a Palafrugell, des d’on han denunciat l’urbanisme «depredador» i «heretat del desarrollismo franquista», del qual avui «encara en patim les conseqüències»

Cornellà i Vinyets atribueixen a aquest model urbanístic «la destrucció de bona part del litoral arreu del país, amb exemples clars arreu dels municipis costaners de la Costa Brava». Davant d’aquesta situació, denuncien la «inacció» del govern a l’hora de desplegar la Llei de protecció i ordenació del litoral, i reclamen la creació «urgent» del Conservatori del Litoral, organisme que ha de servir perquè la Generalitat adquireixi terrenys per tal de protegir-los.

Els candidats cupaires han reivindicat i agraït el paper de les entitats ecologistes que en els últims anys han encapçalat l’oposició a la urbanització del litoral i denunciat el seu impacte ambiental i paisatgístic, com en el cas dels Aiguamolls de l’Empordà o la Pletera de l’Estartit.